"Dva simbola Dana zahvalnosti na jednoj fotografiji"
"Dva simbola Dana zahvalnosti na jednoj fotografiji"

Američka gozba

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.16. | 16:28

Na Dan zahvalnosti NFL časti sa čak tri utakmice u okviru 12. vikenda

Dva simbola Dana zahvalnosti na jednoj fotografijiNajveći državni praznik u SAD-u, Dan zahvalnosti koji pada na 24. novembar, uvek je iščekivan pre svega zbog dve stvari - pečenih ćurki i NFL-a. Jer tada su oči velikog dela Amerike, bar onog muškog, nakon porodične gozbe "zakucane" za televizor.

Ovaj put ljubitelji tamošnje verzije fudbala gledaće tri meča kojima se otvara 12. takmičarski vikend. Prvi na teren izlaze Detroit i Minesota, dva tima koja su zabeležila do sada isti učinak od šest pobeda i četiri poraza. Dakle i domaći Lajonsi, kao i gostujući Vikinzi nalaze se na dobrom putu da u narednim vikendima obezbede plasman u plej-of. A pobeda u ovom meču mnogo bi im značila, pošto bi bolji iz ovog duela preuzeo čeonu poziciju na Severu NFC-a. Vikinzi dolaze u Detroit nakon što su prošlog vikenda konačno prekinuli niz od četiri poraza, ali je opet svima jasno da su vrlo ranjivi. Očekujte pobedu domaćina koji su ove sezone odigrali pregršt uzbudljivih susreta.

Izabrane vesti

Potom u Dalasu ubitačni Kauboji dočekuju Crvenokošce iz prestonice u nameri da nastave ga gaze sve redom. To verujemo da će se dogovoriti i večeras. Čast da zatvore Dan zahvalnosti imaju dva giganta američkog fudbala, Pitsburg Stilersi i Indijanapolid Koltsi, gde i jedni i drugi nakon 10 odigranih susreta imaju polovičan učinak. Ipak, domaći Koltovi su ostali bez povređenog prvog kvoterbeka Endrjua Laka, tako da treba očekivati da će imati problem sa napadom. Dakle, pobeda Stilersa, ali sa malim brojem poena je ono čemu se nadamo.

SATNICA DANA ZAHVALNOSTI
ČETVRTAK
18.30 Detroit (6-4) - Minesota (6-4)
22.30 Dalas (9-1) - Vašington (6-3-1)
PETAK
02.30 Indijanapolis (5-5) - Pitsburg (5-5)
*u zagradama: pobede-porazi-nerešeno

(foto: Action Images)


tagovi

američki fudbalDalas KaubojiDetroit LajonsNFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara