"Denis Istomin je završio ovogodišnji AO"
"Denis Istomin je završio ovogodišnji AO"

AO 8. DAN: Serena i Nadal se ne šale, Istomina zaustavili Dimitrov i povreda

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.01.17. | 13:57

Odigrani poslednji mečevi četvrtog kola prvog grend slema teniske sezone

Denis Istomin je završio ovogodišnji AODevetog dana takmičenja odigrani su svi preostali obračuni u ženskom i muškom žrebu četvrtog kola Australijan opena, tako da smo dobili sve parove četvrtfinala singla. 

"Dželatu" Novaka Đokovića, Denisu Istominu u osmini finala "na rep je stao" Grigor Dimitrov, ali i povreda noge koja ga je zaustavila na putu ka pobedi, to jest nakon osvajanja prvog seta. Na kraju je bilo 2:6, 7:6, 6:2, 6:1, što znači da će nadahnuti Bugarin igrati protiv Davida Gofana koji je srušio nade Dominika Tima u borbi momaka koji bi trebalo da obeleže naredne godine svetskog tenisa. Belgijanac je preokrenuo susret i slavio sa 3:1, po setovima 5:7, 7:6 (4), 6:2, 6:2

Izabrane vesti

Miloš Raonić se poprilično namučio protiv sve boljeg Španca Roberta Bautista Aguta, ali je na kraju slavio sa 3:1 po setovima, 7:6 (6), 3:6, 6:4, 6:1U derbiju kojim je zaključen osmi dan Australijan openu Rafael Nadal je savladao Gaela Monfisa sa 3:1, po setovima 6:3, 6:3, 4:6, 6:4. Španac će u četvrtvfinalu ukrstiti rekete sa Raonićem.

Kod žena su odigrana sva četiri  zakazana susreta. Pobedu je, očekivano ostvarila Serena Vilijams koja je bila bolja od Čehinje Barbore Stricove sa 7:5, 6:4 i čini se da će je teško neko zaustaviti na putu ka novoj grend slem tituli. Naročito pošto je ispala prva igračica sveta i aktuelna šampinka Otvorenog prvenstva Australije, Nemica Angelika Kerber. Snažna Amerikanka će se za prodor u polufinale boriti sa odličnom Britankom Džonaom Kontom koja je u dva seta bila bolja od Ruskinje Ekatarine Makarove rezultatom 6:4, 6:1.  

Serena Vilijams gazi ka tituliIskusna Mirjana Lučić Baroni nastavlja svoj Australijan open iz snova. Hrvatica je uspela da se plasira u čevrtfinale prvog grend slema sezone pošto je savladala Amerikanku Dženifer Brejdi sa 6:4, 6:2. Podsetimo, Lučić Baroni je pre ovog izdanja Australijan opena, u Melburnu zabeležila pobedu poslednji put davne 1998, a njena sledeća protivnica je opasna Čehinja Karolina Pliškova koja je savladala domaću takmičarku Dariju Gavrilovu sa 6:3, 6:3.

Parovi četvrtfinala
Žene: Muguruza - Vandervej, Pavljučenkova - V. Vilijams, Lučić Baroni - Pliškova i Konta - S. Vilijams.
Muškarci: Zverev - Federer, Vavrinka - Conga, Nadal - Raonić, Gofan - Dimitrov.

REZULTATI, MUŠKARCI
David Gofan (Belgija) - Dominik Tim (Austrija) 5:7 7:6 (4) 6:2 6:2
Denis Istomin (Uzbekistan) - Grigor Dimitrov (Bugarska) 5:7, 7:6 (4), 6:2, 6:2
Miloš Raonić (Kanada) - Roberto Bautista Agut (Španija) 7:6 (6) 3:6 6:4 6:1
Gael Monfis (Francuska) - Rafael Nadal (Španija) 6:3 6:3 4:6 6:4

REZULTATI, ŽENE
Serena Vilijams (SAD) - Barbora Stricova (Češka) 7:5 6:4
Džoana Konta (V. Britanija) - Ekatarina Makarova (Rusija) 6:4 6:1
Mirjana Lučić Baroni (Hrvatska) - Dženifer Brejdi (SAD) 6:4 6:2
Karolina Pliškova (Češka) - Darija Gavrilova (Australija)  6:3 6:3

(Foto: Action Images)


tagovi

Serena VilijamsDominik TimDavid GofanBelgijaAustralijan openAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara