"Žuninjo u dresu Vaska"
"Žuninjo u dresu Vaska"

Aplauz za Žuninja: Kralj brda se odrekao plate, igraće za brazilski minimalac! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.07.13. | 20:15

Vasko se, doduše, obavezao da mu isplati dugovanja iz prethodne epizode poznatog bombardera na stadionu Sao Žanuario

Žuninjo u dresu VaskaJedan od najboljih, ako ne i najbolji izvođač udaraca u istoriji fudbala, Brazilac, Žuninjo Pernambukano odlučio je da okači kopačke o kiln, ali tek pošto se klubu koji ga je vinuo u orbitu još jednom. Nadimci koje su mu darivali navijači Vasko da Game očigledno nisu bili uzaludni, pa se ‘Mali kralj brda’ (Reizinho da Colina) vratio na stadion Sao Žanuario.

I to za brazilski minimalac, koji je, s obzirom na sve što je Žuninjo zaradio tokom vanserijske karijere, praktično ništa.

Izabrane vesti

Vasko se, doduše, obavezao da Žuninju isplati dugove koji su ostali još iz njegove prethodne episode u klubu. Između ta dva boravka imao je neuspešnih sedam meseci u Njujorku, ali je MLS avantura brzo okončana.
"Imao sam tri opcije: da prestanem da igram, da odem u neki drzugi klub ili da se vratim u moj Vasko da završim karijeru", pojasnio je svoj izbor 38-godišnji as.
"Još uživam u fudbalu. I na utakmicama ia na treninzima. Naravno, u SAD sam odigrao samo 13 utakmica i nisam postigao gol, što je bilo sasvim novo iskustvo za mene. Ali… sada sam kod kuće".

Nema sumnje, na Sao Žanuariju ponovo će se pevati Žuninjovo ime. Zaslužio je. Uostalom, Vasku je doneo dve titule prvaka Brazila i trofej Kupa Libertadores 1998. Ali, ovakve ovacije retko ko doživi. Uverite se i sami.

(FOTO: Action Images)


tagovi

BrazilJužna Amerikameđunarodni fudbalVasko da GamaŽuninjo Pernambukano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara