""
""

Argentina = mučenje! Iz ofsajda srušen Igorov zid, moraće to bolje na Mundijalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.17. | 15:59

Rusi sjajno parirali favoritu u Moskvi, sudije pogrešile pre gola Aguera

Impotentna Argentina. Ništa novo, reklo bi se. Posebno kad nema takmičarskog motiva. Mada, u zemlji koja živi za fudbal sigurno će se zabrinuti što njihov državni tim opet puca ćorcima ili što je pobedio na nedozvoljen način. Ovoga puta na stadionu na kojem će 15. jula 2018. biti odigrano finale Mundijala.

To je ono što se čeka, međutim...

Izabrane vesti

Rusija na Lužnjikiju umalo da odoli favorizivanoj južnoameričkoj selekciji koja se samo mesec dana posle spektakularnog izdanja Lionela Mesija u Kitu - kad je as Barselone sam rastrgao Ekvador (3:1) - opet vratila na staro. Na nedovoljno dobro. Kao i većem delu mundijalskih kvalifikacija.

S tim da je u Moskvi udarala u zid zvani Igor Akinfejev. Golman CSKA je poslednjih sezona umeo da bude hit na internetu zbog trapavih intervencija ili smešnih golova, ali njega kao da inspirišu dueli sa najboljima, panterskim intervencijama sprečavao je vođstvo Gaučosa čak i kad bi „pola stadiona“ videlo loptu u mreži.

Sve do pred kraj.

A onda je Mesi gurnuo loptu na stranu, debitant Kristijan Pavon, koji samo što je zamenio Salvija, bio u ofasajd poziciji, Slovenac Damir Skomina i njegovi pomoćnici se nisu oglasili, usledila je idealna lopta za Kuna Aguera da bi tek iz drugog pokušaja - prvi mu blokirao Džikija - savladao do 86. minuta sjajnog Akinfejeva.

Igor je i pre toga branio sve. Redom: Di Mariji na početku, Agueru sredinom prvog dela, napadaču Mančester Sitija u poslednjem minutu pred odlazak na veliki odmor, kad je jednom rukom izbacio loptu u korner...

Mesi se mučio. Znamo, njemu i u danima kad ustane na levu nogu ne bi trebalo ostavljati prostor, pa je početkom nastavka Di Marija izbacio jednog od najboljih igrača sveta samog pred 31-godišnjeg golmana, Mesi je šmkerski pokušao da ga lobuje, čak u tome i uspeo, ali je let lopte u gol sprečio Konstantin Rauš.

 

Utisak je da je upravo defanzivac Kelna bio jedan od najstabilnijih u selekciji Rusije koja je imala nekoliko solidnih napada. Ne i egzekutora kakav je, na primer, Aguero. Makar to bilo i posle ofsajda.

Argentina za tri dana u Krasnodaru igra sa Nigerijom, a Rusija pripreme za Mundijal nastavlja duelom sa Španijom 14. novembra u Sankt Peterburgu.

(FOTO: Action images)


tagovi

ArgentinaEvropaIgor Akinfejevmeđunarodni fudbalPrijateljske utakmicereprezentacija Argentinereprezentacija Rusijereprezentativni fudbalRusijaSerhio Kun Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara