Uništio zemljaka: Grizman
Uništio zemljaka: Grizman

Arsene, ovo si morao da dobiješ... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.04.18. | 22:57

Atletiko sa igračem manje stigao do fantastičnog remija pred revanš u Madridu - 1:1

Arsen Venger je pronašao ključ za bravu Jana Oblaka, ali mu je u jednoj od poslednjih utakmica na klupi Tobdžija život zagorčao zemljak Antoan Grizman. Sjajni Francuz je čekao 82 minuta da dospe u šansu i kao kobra iskoristio jedan jedini kiks Koščelnog, da pored očajnih Ospine i Mustafija bocne loptu u mrežu za velikih, herojskih 1:1 na Emiratima.

Herojskih jer su izvojevani sa igračem manje, pošto su gosti gotovo celu utakmicu igrali bez isključenog Hrvata Vrsaljka. Kockao se Arsenal, kockao se Venger, mislio je da mu je 1:0 dovoljna zaliha pred revanš, a kada krenete da kalkulišete obično i bivate kažnjeni kao što je bio slučaj večeras.

Izabrane vesti

Profesor će posle svega morati da preživi i revanš na Vandi Metropolitano za sedam dana, gde će ga sigurno vrebati drugačiji Atletiko, voljan i motivisan da na krilima sjajnog preokreta obezbedi prolaz u lionsko finale i borbu za trofej. Istina, Madriđani će to morati da jure bez trenera Dijega Simeonea koga sigurno čeka suspenzija posle isključenja, ali videli su večeras da se dobro snalaze i bez njega.

Nisu Madriđani ni mogli da prikažu večeras ništa od svog kvalitetnog asortimana jer su već posle uvodnih desetak minuta ostali bez Hrvata Vrsaljka koji je isključen. Čini se opravdano. Taj detalj umnogome je uslovio da domaćin dominira večeras u većem delu utakmice da ima posed lopte 70-30, da ima više šuteva i napada od rivala. Aleks Lakazet se pobrinuo da Arsenal stekne minimalnu prednost. 

Kružili su domaćini, kružili, igrali viktorije na polovini Atletika domaćini tokom cele utakmice, tražili šansu i dočekali je konačno u 61. minutu. Posle serije pasova Vilšir je centrirao sa leve strane, a Aleks Lakazet sjajno skočio između Godina i Himeneza i matirao nemoćnog Oblaka za 1:0 i eksploziju na Emiratima.

Bila je to kruna inicijative Tobdžija i nagrada za napor koji su uložili. Nisu se domaćini pretrgli da stvore previše šansi na utakmici, a ni Atletiko im nije dao da se razmahnu. Čak i posle primljenog gola gostujući tim je igrao onako kako nas je navikao svih ovih godina, svestan da je bolje na revanš putovati i sa 0:1 nego sa po kojim golom više. Zid, to je odbrana Atletika iz Madrida, koja se branila jednako uspešno sa desetoricom, kao i kada ih je bilo i 11 na terenu.

Probao je Venger da igra brz fudbal, da čestom razmenom pasova sa Vilšerom, Ozilom i Remzijem na sredini zađe iza leđa tom skoro pa neprobojnom bedemu na sredini i spremi prilike za Velbeka i Lakazeta, ali prolaza večeras nije bilo u najvećem broju slučaja. Znamo kako na sredini hapse Koke i Saul, a večeras je tamnoputi Tomas Parti bio stena. Bukvalno. I njemu idu pohvale za način na koji se nosio sa vedetama domaćina. 

Tek poneka polušansa i to najčešće posle kornera kada Košelni nije stigao na drugu stativu na vreme, bilo je sve što smo videli u prvom poluvremenu koje je obeležilo i brzo isključenje Čola Simeonea. Zaboleo je Argentinca tretman kod sudije Turpana na startu meča, nekoliko puta mu je pomenuo majku pre nego što ga je ovaj poslao na tribine. Ispostavio se to kao dobar potez jer je Francuz promenio kriterijum od 15. minuta, pa je Atletiko sa desetoricom mogao da počne da bije, svestan da neće olako biti kažnjavani.

Tako je i bilo, od isključenja Vrsaljka gosti nisu dobili nijedan žuti karton, a onda se desio već opisani 82. minut i majstorija Grizmana koja je bacila u trans nekoliko hiljada Madriđana u srcu Londona. Bio je to šok koji je pogodio u srce Vengera, valjda je zato po završetku meča odjurio u svlačionicu... 

Poslednji pokušaj Arsenala da stekne kakvu-takvu prednost nije urodio plodom. Jan Oblak je maestralnom intervencijom spustio rampu u 87. minutu posle pokušaja glavom Arona Remzija i zavredio epitet junaka utakmice. Kao mačka se bacio Slovenac, zaplivao i pobrinuo se da Atletiko ode na revanš sa fantastičnim rezultatom, ako imamo u vidu kako je veče počelo.


ARSENAL - ATLETIKO MADRID 1:1 (0:0)
/Lakazet 61 - Grizman 82/

Stadion: Emirati
Sudija: Klemon Turpan (Francuska)
Crveni kartoni: Vrsaljko (Atletiko) u 10, Simeone (trener Atletika) u 14. minutu.

Arsenal (4-3-2-1): Ospina - Beljerin, Mustafi, Koščelni, Monreal - Remzi, Džaka, Vilšer - Velbek, Ozil - Lakazet

Atletiko (4-4-2): Oblak - Vrsaljko, Himenez, Godin, Lukas - Korea (od 75. Savić), Saul, Parti, Koke - Gameiro (od 65. Gabi), Grizman (od 85. Tores).


Foto: Action Images


tagovi

Aleksandre LakazetArsen Venger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara