""
""

Bilbao u Ligi šampiona! Srušila se ograda na stadionu Teresa Rivero (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.05.14. | 22:59

Igrači Bilba pomagali navijačima posle nezgode, San Hoze ga dao kao Ibrahimović (4:1)

Posle odlaska Ljorentea i Marsela Bijelse, selidbe na novi, nezavršeni stadion očekivalo se da će Atletik Bilbao imati još težu sezonu nego prošle godine, ali Baskijci su pokazali kako se igra fudbal, pa je ekipa Ernesta Valverdea dva kola pre kraja sezone obezbedila četvrto mesto u Primeri i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona pobedom nad Rajom Valjekanom 0:3 (0:2).

Navijači domaće ekipe napravili su lepu, argentinsku atmosferu pre početka utakmice, ali njihov entuzijazam je utihnuo u 20. minutu kada je Mikel San Hose posle kornera u stilu Zlatana Ibrahimovića petom savladao istrčalog golmana Rubena.

Izabrane vesti

I drugi gol je pao posle kornera i to deset minuta kasnije Oskar de Markos se našao na pravom mestu posle gužve u kaznenom, opalio po lopti i zatresao mrežu.

Gostujući navijači su u nagrnuli na ogradu prilikom proslave gola koja je pukla pod težinom Baskijca. Igrači gostiju su odmah pritrčali da pomognu nesrećnim gledaocima, ali srećom niko nije ozbiljnije povređen i samo jedan mladić je morao da primi lekarsku pomoć.

U drugom poluvremenu prilično pitoma utakmica, bez puno agresivnosti, Rajo je obezbedio opstanak te nije pokušavao da napadne rivala i smanji prednost. Onda je u 74. minutu Ander Erera iz slobodnog udarca sa nekih 23 metara pogodio donji levi ugao gola i Ruben nije mogao ništa da uradi. Ovo je peti gol prošlogodišnje mete Mančester junajteda, a zabeležio je i isti broj asistencija. 

PRIMERA – 36. kolo

Petak:

Rajo Valjekano – Atletik Bilbao 0:3 (0:2)
 /San Hose 20, De Markos 30, Ander Erera 74/

Subota:

16.00 Barselona – Hetafe

18.00 Malaga – Elče

20.00 Osasuna – Selta

22.00 Valjadolid – Espanjol

Nedelja:

12.00 Almerija – Betis

17.00 Levante – Atletiko Madrid

19.00 Sevilja – Viljareal

21.00 Real Madrid – Valensija

22.00 Real Sosijedad – Granada 

(FOTO: Action images)


tagovi

PrimeraŠpanijaRajo ValjekanoOskar De MarkosMikel San HozeAtletik BilbaoEvropaAnder Erera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara