Atletikov kapitalac u odbrani - Đibril Sidibe!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.06.18. | 10:41

Francuz već ima dogovor sa Rohiblankosima, ostaje samo da klubovi dođu do rešenja

Danima unazad praktično kruže informacije o tome kako bi mogao da izgleda Atletikov tim za narednu sezonu. Vesti da su se Anhel di Marija i Serhio Aguero samoinicijativno javili Dijegu Simeoneu i ponudili mu svoje usluge otvorile su celu tematiku, ali dok se bar jedan od dva bombastična transfera ne završi (ako ih uopšte bude bilo), Atletiko je spremio defanzivnog kapitalca za narednu sezonu - Đibrila Sidibea.

Francuski prestižni list Ekip javlja, a madridska Marka potvrđuje - jedan od miljenika Leonarda Žardima već ima usmeni dogovor sa Rohiblankosima i sada ostaje samo da se klubovi dogovore oko obeštećenja i ostalih pojedinosti transfera.

Izabrane vesti

Pregovori su, navodno, u poodmakloj fazi i sve bi moglo da bude završeno jako brzo. Atletiko je spreman da ponudi oko 25.000.000 evra, što će najverovatnije biti dovoljno da se zadovolji Monako i posao završi možda već i u naredne dve sedmice. Doduše, šuška se da Monako želi još oko 5.000.000 evra na konto bonusa.

Sidibe je bio među traženijim igračima i prošlog leta, ali je posle dosta razmišljanja odlučio da ipak ostane, potpiše novi petogodišnji ugovor s Kneževima i nastavi misiju sa Monakom. Posle još jedne dobre sezone, teško je verovati da bi Sidibe mogao da ostane.

Ono što Sidibe izbacuje u prvi plan i što je posebno privuklo Čola jeste njegova raznovrsnost. On je prirodno desni bek sa izraženim defanzivnim kvalitetima, ali ima i dobre ofanzivne karakteristike, ali je kod Žardima neretko bio i na levom boku.

Simeone trenutno u sastavu ima dvojicu desnih bekova - vremešnog Huanfrana (33) i Šima Vrsaljka (26), dok su na suprotnoj strani Lukas Ernandez (22) i deset godina stariji Filipe Luis. Sidibe bi bio veliko osveženje za oba boka.

Foto: Action Images


tagovi

Đibril SidibeLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara