"Radost fudbalera Gane"
"Radost fudbalera Gane"

Avram Grant nije mogao da dobije derbi, ali juriša ka tituli prvaka Afrike: Lob Atsua kakav se retko viđa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.02.15. | 18:50

Gana razmontirala Gvineju (3:0) i plasirala se u peto uzastopno polufinale Kupa nacija

Radost fudbalera GaneBio je samo na nekoliko sekundi od eliminacije i verovatno žestokih kritika čelnika saveza, a stigao je do polufinala Kupa afričkih nacija! Ako je suditi na osnovu partije u prvoj eliminacionoj rundi Avram Grant i Gana u ovom trenutku važe za najozbiljnije kandidate za osvajanje titule. Bivši šef struke Partizana koga navijači crno-belih pamte po razočaravajućem učinku protiv Crvene zvezde (tri poraza za mesec dana) zgromio je Gvineju u četvrtfinalu (3:0) i plasirao se u polufinale, gde će mu rival biti Ekvatorijalna Gvineja.

U junaka Gane izrastao je Kristijan Atsu, koji je postigao dva gola i tako trasirao svojoj reprezentaciji put u peto uzastopno polufinale. Napadač Čelsija, koga je Žoze Murinjo posle epizode u Viteseu poslao u Everton, najpre je u četvrtom minutu iskoristio proigravanje petom Andrea Ajua, čime je značnajno olakšao posao svojim saigračima.

Izabrane vesti

Drugi gol Kristijana Atsua je predstavlja pravo remek delo. Vukao je u 61. minutu loptu iskosa sa desne strane i kad se činilo da će da centrira zategao je praćku i pogodio pod prečku, pa će već tada putnik u polufinale bio odlučen.

Fudbaleri Gvineje, doduše, sami su krivi za ovakav epilog. Nisu uspele da ih motivišu ni izdašne premije (navodno bi svako dobio po 50.000 dolara), čak se može reći da je ta najava imala kontraefekat, pa je štoper Sanko u pretposlednjem minutu prvog poluvremena pogrešio u nameri da vrati loptu golmanu Jatari, a Kvesi Apija hladnokrvnom realizacijom zakazao još jedan simpatični ples Grantovih izabranika.

Gana će 5. februara od 20 časova igrati protiv Ekvatorijalne Gvineje i verovatno će imati samo jednu želju: da sudije ne budu naklonjene domaćinu kao što su bile u četvrtfinalnom duelu sa Tunisom.

Poslednjeg učesnika polufinala dobićemo u susretu Obale Slonovače i Alžira, čiji je početak zakazan za 20 časova. Bolji iz tog duela ide na megdan Demokratskoj Republici Kongo.

(FOTO: Action images) 


tagovi

reprezentativni fudbalmeđunarodni fudbalKup afričkih nacija 2015Kristijan AtsuGanaAvram Grant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara