""
""

Azijske kvalifikacije: Ide Mile na Rusiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.10.16. | 12:58

Jedinak pogodio za remi Australije sa Japanom u čijem dresu je Haraguči prešao put od junaka do tragičara - 1:1

Nema zadovoljnih posle derbija B grupe azijske zone kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine. Australija je u Melburnu dočekala Japan i jedva izborila remi (1:1), kojim je ostala lider, ali će do kraja morati da strepi ne samo od današnjeg rivala, već i Saudijske Arabije, koja se u uvodnim rundama nametnula kao selekcija sposobna da priredi iznenađenje.

Japanci imaju za čim da žale na Etihad stadionu. Imali su vođstvo, kontrolu meča, ali su poklekli i posle dve vezane pobede uspeli da izbore samo remi. Selekciju Vahida Halilhodžića - bez Šinđija Okazakija u prvih 11 - u vođstvo je doveo sjajni Genki Haraguči, pošto je u petom minutu sjajno završio kontru svog tima i na pas Keisukea Honde pogodio za 1:0.

Izabrane vesti

Bio je to treći uzastopni pogodak prvotimca Herte u ovom poslednjem krugu kvalifikacija, imao je Haraguči još dve prilike u prvom delu, ali je Matju Rajan odranio i, ispostaviće se, omogućio svojoj reprezentaciji da diše.

Nisu mnogo lepog fudbala pokazali Australijanci na svom bunjištu. Mučili su se u prvom delu, stekao se utisak da im je potrebna „pomoć“, a ona je stigla početkom drugog. Neoprezan je bio upravo Genki Haraguči, faulirao Tomija Jurića, da bi jedanaesterac u pogodak vredan voda pretvorio Mile Jedinak. Novi vezista Aston Vile retko trese mreže, ali kad to čini radi isključivo u dresu državnog tima, za koji je dao poslednjih sedam golova u karijeri.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO SVETA U RUSIJI 2018.

AZIJSKA ZONA

Grupa A

15.00 Uzbekistan - Kina
16.45 Iran - Južna Koreja

18.00 Katar - Sirija

Grupa B

Australija - Japan 1:1 (0:1)
/Jedinak 52 pen - Haraguči 5/

14.30 Irak - Tajland
19.45 Saudijska Arabija - Ujedinjeni Arapski Emirati

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalMile Jedinakmeđunarodni fudbalkvalifikacije za svetsko prvenstvokvalifikacije za sp 2018JapanAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara