""
""

Azijski milioni: Kinezi doveli Moma Sisoka, nude 17.000.000 za Paulinja, Arapi potpisali El Maga

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.06.15. | 15:23

Prelazni rok nije zanimljiv samo na evropskom tržištu. Sa najveće kontinenta stižu zanimljive vesti

Azijsko fudbalsko tržište postaje sve ozbiljnija tema u globalu. Klubova sa Bliskog istoka i iz Kine ne žale para za neke od zvezda evropskog fudbala, a Indija je postala utočište za veterane koji žele da odigraju još koju sezonu „pod ručnom“ i da to pristojno naplate.

Izabrane vesti

Tako ste prethodnih čitali vesti da će u Indiji karijere nastaviti legendarni brazilski štoper Lusio i portugalski veteran Simao Sabrosa.

Arapski klubovi nude fenomenalne ugovore poznatim imenima iz Evrope. Tako je katarski Al Sad doveo Barseloninu legendu Ćavija, a još jače transfere prave klubovi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Stopama Mirka Vučinića koji je prošlog leta potpisao basnoslovan ugovor u UAE su krenuli mnogi fudbaleri. Brazislki vezista Denilson (onaj iz Arsenala) je prešao u Al Vahdu, a tamo će mu se uskoro pridružiti čileanski fudbalski mađioničar HorheEl MagoValdivija koji je danas potpisao ugovor. Za ogroman novac se u Dubai preselio i Luiz Adrijano iz Šahtjora koji je potpisao za Al Ahli.

Ne zaostaju ni Kinezi. Juče je Šangaj Šenhua potpisala ugovor sa iskusnim vezistom Mohamedom Sisokom koji je igrao za Juventus, Valensiju, Liverpul, PSŽ... Ali, to nije sve. Sledeća meta je Demba Ba kojem nude 14.000.000 evra po sezoni.  Odgovor sprema i Gvangžu Evergrande lkoji je danas ponudio 17.000.0000 evra za Totenhemovog vezistu Paulinja.

Kinezi i Arapi postaju sve bitniji faktor na svetskoj fudbalskoj pijaci i uskoro možemo očekivati još poznatih imena koja će potrčti na istok za velikim parama.

(FOTO: Action images)


tagovi

ujedinjeni arapski emiratiŠangaj Šenhuaprelazni rok 2015PaulinjoMomo Sisokomeđunarodni fudbalKinaKatarHorhe ValdivijaGvangžuAl Vahda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara