"Tomas Miler"
"Tomas Miler"

Bajern porazom završio azijsku turneju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.15. | 16:39

Kineski Gvangžu savladao Bavarce posle boljeg izvođenja jedanaesteraca (5:4)

Tomas Miler

Azijska turneja minhenskog Bajerna okončana je porazom. Istina, na penale od kineskog Gvangžua, bilo je 5:4, ali sigurno je da ovo nije uvod u sezonu kakav je Pep Gvardiola zamišljao.

Izabrane vesti

Iako je na prethodnim utakmicama savladao Valensiju (4:1) i Inter (1:0), šampion Nemačke nije mogao da pronađe rešenje za tvrdoglavog rivala koji predvodi Luis Felipe Skolari. U kineskom timu debitovao je i Robinjo, koji je nedavno stigao, pa može da se pohvali da je ostao neporažen.

Pjer Hojberg je mogao da postigne go već posle pet minuta igre na centaršut Gecea, ali je lopta otišla van okvira gola. Sa druge strane i Manuel Nojer je bio primoran da napravi nekoliko intervencija, posebno nakon pokušaja debitanta Robinja, a prvi udarac u okvir gola zabeležen je u 26. minutu, probao je bez uspeha Levandiovski. Pred kraj prvog poluvremena David Alaba je blokirao udarac Rikarda i to je bilo sve u prvom delu.

U nastavku, Gvardiola je pružio šansu novajliji Daglasu Kosti i Tijagu Alkantari, koji su podgili igru Bajerna. Pojačanje iz Šahtjora je bilo blizu gola na isteku jednog časa igre, ali je golman Gvangžua sjajno intervenisao i sprečio ga da se upiše u strlece. Đao Lin je na drugoj strani imao priliku u finišu, ali je Ivan Lučić sačuvao mrežu, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. 

Tamo je samo Tomas Miler promašio prvi šut, koji je, ispostavilo se kasnije, bio presudan, pa je kineski tim proslavio za njih veliki trijumf.

Bajern naredne subote (1. avgusta) započinje novu sezonu utakmicom Superkupa Nemačke protiv Volfsburga. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tomas MilerRobinjoPep GvardiolaLuiz Felipe SkolariBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara