Barsa oprostila Romu - Valverdeu novi ugovor!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.02.19. | 09:10

Trener Barselone produžio ugovor sa klubom, iako se špekulisalo da će na leto pakovati kofere

Samo dan pošto je Dijego Simeone produžio ugovor sa Atletikom, stigao je odgovor sa "Nou Kampa"! Barselona je objavila na klupskom sajtu da je trener Ernesto Valverde produžio ugovor. Dok je Simeone stavio potpis na novu trogodišnju vernost Madriđanima, Valverde se obavezao da će biti na klupi Katalonaca još jednu sezonu, do 2020. godine. Ali, sa opcijom da se saradnja nastavi i godinu posle toga.

Time je stavljena tačka na brojne špekulacije da Valverde odbrojava dane do odlaska, jer je, navodno, spakovao kofere da na leto napusti klub. I španski trener je uzdržanim izjavama podgrevao te informacije kako, tvrdili su, ne može da izdrži pritisak na klupi Barselone i kako mu se odlazi iz kluba.

Izabrane vesti

U jeku te "kampanje" stigao je odgovor sa "Nou Kampa" da će Ernesto Valverde najmanje još jednu sezonu predvoditi Barselonu. I pokušati da je vrati na tron Evrope, na kojem Katalonci nisu bili od 2015. godine, što je za njih dugo, predugo.

Španski trener je na svim ostalim poljima zadovoljio čelnike kluba: vodio je ekipu na 96 utakmica za sada i ostvario učinak od 65 pobeda, 22 remija i samo devet poraza. U prvoj sezoni po dolasku u Barselonu osvojio je duplu krunu, a jedino mu je zamerena senzacionalna eliminacija od Rome u Ligi šampiona.

Bio je Valverde na putu da odmah uđe u istoriju Barselone po nizu utakmica bez poraza, ali ga je sprečio Levante i zaustavio na seriji od 43 uzastopne utakmice.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Ernesto Valverde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara