"Gameiro je prvi pik, ali i najskuplji"
"Gameiro je prvi pik, ali i najskuplji"

Barsa traži finišera spremnog za klupu: Gameiro je prvi pik, u igri još šest imena

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.03.16. | 13:39

Jer šta ako se povredi neko iz MSN trija?

Gameiro je prvi pik, ali i najskupljiPriznali su i zvanično na Nou Kampu. Štoper koji bi pojačao konkurenciju i univerzalni napadač u slučaju da se povredi neko iz trozubca pred kojim strepi Evropa. A nije lako zameniti Lea Mesija, Luisa Suareza ili Nejmara. Štaviše, pakleno je teško. Posebno kad tražiš igrača spremnog da bude rezervna varijanta, da minute sakuplja sa klupe. Ipak, katalonski Mundo Deportivo tvrdi da je Blaugrana sastavila listu potencijalnih rešenja.

Na njoj sedam imena s tim da Mundo jasno izdvaja golgetera Sevilje Kevina Gameira kao prvi pik sportskog sektora Barselone. Između ostalog i zato što su na Nou Kampu procenili da je za ovakav tip pojačanja najbolje dovesti igrača sa iskustvom igranja u Primeri, čoveka kome neće biti potrebno previše vremena da se prilagođava. Slučajevi Aleša Vidala i Arde Turana, pre toga i Žeremija Matjea i Ivana Rakitića, učvrstili su klub u takvom razmišljanju.

Izabrane vesti

Naravno, takav sistem skraćuje izbor. Još zimus je Barsa pokušala da dovede Nolita, pregovori sa Seltom nisu uspeli. On je i dalje na spisku želja, ali Gameiro ima prednost jer može da pokrije sve tri pozicije u navali, a odličan je egzekutor - u prvoj sezoni u Andaluziji postigao je 21 gol, u drugoj 17, sada je na koti 10. Obeštećenje je 40.000.000 evra, jedini problem je što on baš nije rad da igra 10 minuta po utakmici.

Luis Enrike je, doduše, i dalje za Nolita, jer ga dobro poznaje iz dana u Selti. Nudila je Barselona pozajmicu sa pravom otkupa za 18.000.000 evra, plus još 3.000.000 u zavisnosti od nekih bonusa, na Balaidosu su rekli ne.Sedrik Bakambu

Sledeće ime je ono Sedrika Bakambua, koji ove sezone blista u Viljarealu, smatra se da na tržištu vredi 10.000.000 evra, ali bi na Madrigalu sigurno tražili više. Tu je i Santi Mina iz Valensije, mada je malo verovatno da bi ga Slepi miševi već sada pustili s obzirom da mu ugovor ističe tek za četiri godine, a sa 20 godina još je mlad i nema sumnje da će mu cena vrtoglavo rasti.

Lukas Perez iz Deportiva je sledeća opcija. Zimus se pisalo da ga prate i Atletiko Madrid i Arsenal, koji je navodno bio spreman da sa 20.000.000 evra aktivira klauzulu o slobodi igrača. Kad smo već kod Atletika, Mundo pominje i Lusijana Vijeta, ali uz ogradu da se čini da je to nemoguća misija, jer su ga Jorgandžije tek dovele za sumu od 20.000.000 evra i da je ugovor potpisan na šest godina. Vijetova sloboda košta više od 30.000.000 evra.

Poslednje mesto na spisku zauzeo je Toni Sanabrija, Barsino dete koje je na pozajmici u Hihonu oživelo karijeru usnulu dolaskom u Romu. Pitanje je šta će reći u Italiji.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Mundo Deportivo, Action Images)


tagovi

ŠpanijaSedrik BakambuSanti MinaPrimeraNolitoLusijano VijetoLukas PerezKevin GameiroEvropaAntonio Sanabrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara