""
""

Barsa tresnula o zemlju posle bajke! Korneri bi mogli da je koštaju titule (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.17. | 18:04

Katalonci poraženi u prvenstvu prvi put posle pet meseci, a u La Korunji posle devet godina

Kada je izgledalo da je epohalni proekret protiv Pari Sen Žermena dao krila Barseloni i udahnuo joj nadljudsku snagu pred finiš sezone, Katalonci su tresnuli o zemlju! Deportivo je u La Korunji napravio iznenađenje i savladao zahuktalu Barsu sa 2:1!

Izabrane vesti

Bio je to prvi poraz Barse u Primeri posle skoro pola godine i prvi u La Korunji posle skoro devet godina. Prethodnih godina je Barsa terorisala Deportivo na Rijazoru, dala mu 24 gola (Mesi) u poslednjih pet mečeva na stadionu u La Korunji. Ali tradicije su danas rušene...

Deportivo je oživeo od dolaska iskusnog stručnjaka Pepea Mela. Od njegovog dolaska na klupu, Depor ima dve pobede i dva remija, a Mel je tek iz devetog pokušaja uspeo da savlada Barselonu posle sedam poraza i jednog remija.

Barsa je trećim porazom u sezoni napravila ogroman korak unazad u borbi za titulu. Taman kada su prestigli Real i izvršili pritisak na Madriđane, Katalonci su napravili kobnu grešku. Real večeras ima šansu da ih prestigne i da preuzme prvo mesto sa utakmicom manje.

Korneri su bili fatalno oružje Deportiva na koje Barsa nije ima odgovor. U dosadašnjem delu prvenstva je Barselona primila samo jedan gol posle udaraca iz ugla, a danas je Depor oba gola dao na taj način. 

Deportivo se sjajno nosio sa Barsom u prvom poluvremenu, nije joj dozvolio da stvara šanse i poveo u 40. minutu kada je Hoselu iskoristio očajnu reakciju gostujuće odbrane i Ter Štegena posle kornera. 

Ipak, Luis Suarez je u 46. minutu drugog poluvremena doneo Barseloni početak iz snova u drugom poluvremenu. Mirisalo je na još jedan preokret Katalonaca, ali Deportivo nije izgubio glavu PSŽ. Još jedan korner u 74. minutu i još jedna lopta u mreži Ter Štegena koji je minut pre toga čudesnom intervencijom spasao gol. Strelac drugog gola je bio Bergantinjos koji je bio najviši u skoku, ali se tom prilikom poslužio i rukama u duelu sa Albom

Usledila je totalna ofanziva Katalonaca, Suarez je promašio stopostotnu šansu, a Deportivo se sjajno branio i čak mogao u nadoknadi vremena i do 3:1 ali je sebični Fažr postao predmet podsmeha. 

PRIMERA - 27. kolo:

Petak:

Espanjol - Las Palmas 4:3 (2:1)
/Lopez 1, Moreno 45+1, Pjati 53 penal, Hurado 74 – Lemos 31, 49, Garsija 84/

Subota:

Valensija – Hihon 1:1 (0:0)
/Munir 85 - Čop 60/

Sevilja – Leganes 1:1 (1:1)
/Jovetić 43 - Pires 3/

Malaga – Alaves 1:2 (0:1)
/Karlos 71 - Fedal 39, Mendez 90+1/

Granada – Atletiko 0:1 (0:0)
/Grizman 84/

Nedelja:

Real Sosijedad – Atletik Bilbao 0:2 (0:1)
/Raul Garsija 28, Injaki Vilijams  56/

Deportivo – Barselona 2:1 (1:0)
/Hoselu 40, Bergantinjos 74 - Suarez 46/

18.30: Selta – Viljareal
20.45: Real – Betis

Ponedeljak:

20.45: Osasuna – Eibar


tagovi

EvropaHoseluLuis SuarezPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara