Barsina propala investicija: Kako vratiti novac za Malkoma? Ko će se upecati - Totenhem, Inter ili Arsenal?

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.10.18. | 10:00

Katalonci traže način da povrate uloženi kapital u brazilskog fudbalera

Zbog čega je doveden za toliki novac? Da li samo da bi se Romi uzvratilo za šokantnu eliminaciju u četvrtfinalu Lige šampiona ili zbog nečeg drugog? To znaju samo u Barseloni. Ali jasno je da je Malkom jedna od najlošijih investicija Barselone u protekloj deceniji. Odigrao je samo 25 minuta u zvaničnim utakmicama, Kutinjo i Dembele su prioritetni kod Valverdea, pa je jasno da Brazilac ne može da pronađe svoje mesto pod suncem i teško će ga pronaći u skorijem periodu.

Dovoljno da Barselona uveliko prati stanje na tržištu i ponudi svog igrača zainteresovanim stranama. Inter i Arsenal su se proteklih dana pominjali oko eventualne pozajmice, ali Katalonci bi pre želeli da povrate uložene milione (stigao letos za 40.000.000 evra iz Bordoa).

Izabrane vesti

Kako ekskluzivno javlja katalonski Sport, Totenhem je spreman da plati blizu 50.000.000 evra. Pevci su pratili Malkoma prošle sezone, pokušali su da ga dovedu prošlog januara, ali nisu uspeli, dok na leto nisu želeli da troše novac na tržištu. Ipak, iz Londona u januaru želi da ojača ekipu, kako bi ostao konkurentan za najviši plasman.

Navodno, Malkom je igrač po Poketinovoj meri i to bi moglo da presudi, a na kraju bi profitirala i Barselona.

Inter je nešto stidljivije ušao u posao. Tehnički direktor Pjero Auzilio i trener Lučano Spaleti su već uputili zvanično interesovanje za mladog igrača, s obzirom da im je neophodno neko osveženje na krilima, ali je jasno da Inter neće moći da se takmiči sa Totenhemom, već ih interesuje pozajmica.

Italijani su zapravo sada obnovili svoje interesovanje, a slična je priča i sa Arsenalom, koji je Malkoma želeo još početkom godine, ali letos nije ušao u završnu borbu sa Romom, pa je na kraju uletela Barselona. Tobdžije zato sada traže svoju priliku i mogućnost da privole Brazilca u svoje redove.

Malkom je prošle sezone skrenuo pažnju na sebe. U francuskoj Ligi 1 odigrao je 35 utakmica, postigao 12 golova i zabeležio sedam asistencija. Da je otišao u Romu, sa kojom je sve već bilo dogovoreno, verovatno bi bio u prvom planu, ovako odlučio je da izađe iz aviona za Večni grad i potpiše za Barselonu. Jasno je da mu je to bila najveća greška u dosadašnjoj karijeri.

Foto: Action images


tagovi

Malkom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara