"Su Sin biće njihov novi idol - navijačice Evergrandea"
"Su Sin biće njihov novi idol - navijačice Evergrandea"

Baš je lepo poslovati s Kinezima - Atletiko isplatio Fernandeza prodajom igrača bez minuta u prvom timu?!

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.02.16. | 12:44

Su Sin otišao u Evergrande za 4.300.000 evra!

Su Sin biće njihov novi idol - navijačice EvergrandeaPretpostavićemo da je Atletikova ideja  - pronaći talenta u Kini, izbrusiti ga u kalibar evropskog fudbalera i na taj način privoleti golemo tržište sa Dalekog istoka na svoju stranu. Ali Su Sin nije uspeo da se izbori za svoje mesto u ekipi Dijega Simeonea. Stigao je do rezervnog sastava, prošlog leta odigrao i nekoliko prijateljskih utakmica u pripremnom periodu i samo ubedio šefa struke Jorgandžija da ipak nije zreo za vrhunski fudbal.

Ali ne mare na Visente Kalderonu za to, 21-godišnji defanzivni vezni se u januaru vratio u otadžbinu i potpisao za Gvangdžou Evergrande, a prema saznanjima tajanstvenog sajta Football Leaks najbogatiji klub Kine je za tu privilegiju platio nestvarnih 4.300.000 evra!

Izabrane vesti

Nestvarnih, jer se radi o igraču koji nema ni minuta takmičarskog fudbala u najboljem timu Atletika, a koji je svejedno u klupsku kasu uneo više no što je potrošeno na dovođenje Augusta Fernandeza posle sjajnih igara u Selti?!

Doduše, dobro je poznato da u kineskoj Superligi, u kojoj svi imaju novca za skupe evropske zvezde, razliku često prave domaći fudbaleri, pa ni Gvangdžouova poslovna logika nije besmislena.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraKinaGvangdžou EvergrandeEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara