""
""

Bavarski teror se nastavlja, Borusiji malo falilo za veliki preokret, Nirnberg opet nije „skinuo mrak“ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.12.13. | 17:28

Bajern pokazao više milosti prema Hamburgu nego u prethodna tri meča u Minhenu, Hofenhejm zaustavio Milionere, jedinom timu bez pobede ni 3:0 nije bilo dovoljno za prvenac...

Bajern se brzo oporavio od šoka protiv Mančester Sitija i nastavio teror u Bundesligi. Bavarska mašinerija je gotovo rutinski savladala Hamburg i pokazala više milosti nego prošle godine kada su goste iz najveće nemačke luke ispratili sa devet golova u mreži. Pre toga su ih pobeđivali sa 6:0 i 5:0, pa se može reći da su fudbaleri Hamburga sjajno prošli danas u Minehnu. Inače, ovo je Bajernu 17. prvenstvena pobeda u kalendarskoj 2013. godini na svom terenu u isto toliko mečeva! Sličan podvig su napravili 1972. i 2005. godine.

Izabrane vesti

Mario Mandžukić je Bavarcima otvorio vrata pobede, pogotkom u svom stilu: udarcem glavom. Hrvat je bio najviši u skoku pred golom Hamburga posle cenatršuta Šaćirija. Prednost je duplirao sve bolji Mario Gece majstorskim šutem iz okreta, kojem je ovo bio treći gol u poslednja tri meča. Lasoga je golom u finišu meča uspeo da vrati nadu Hamburgu, ali je Šaćiri pogodio za 3:1 i rešio sve dileme.

Borusija iz Dortmunda je nastavila da rasprodaje bodovoe i definitivno je ispala iz trke za titulu, a kako stvari stoje teško će stići i drugoplasirani Bajer iz Leverkuzena. Milioneri su odigrali samo 2:2 na gostovanu Hofenhajmu, a čak su i do boda stigli na jedvite jade. Hofenhajm je posle 38. minutu vodio sa 2:0 pogocima Šiploka i Volanda. Ipak, Obamejan je u finišu prvog poluvremena posle velike greške golmana domaćih uspeo da smanji rezultat na podnošljiv zaostatak. Kada je Pišek u 67. mionutu izjednačio na 2:2, mnogi su pomislili da Borusiju može do velikog preokreta. Krenuli su Klopovi izabranici svim silama ka trećem golu, a najbolju priliku za pobedonosni gol je propustio Mhitrajan u 85. minutu.

Posle današnjeg meča, mnogima dođe da se zapitaju: Šta Nirnbergu treba da bi konačno upisao prvi trijumf u sezoni? Tim iz Bavarske će i posle ovog kola ostatai jedina ekipa u najjačim evropskim ligama koja od početka sezone nije uspisala pobedu. A, nikada nisu bili bliži. Do 60. minuta su vodili sa 3:0 u Hanoveru i delovalo je kao da će konačno „skinuti mrak“... Ipak, na krilima dvostrukog strelca Mamea Dijufa, Hanover je uspeo da u 93. minutu meča dođe izjednačenja.

Prednost od 3:0 posle prvih 45 minuta igre nije prokockao Augsburg koji je na kraju deklasirao Ajntraht iz Braunšvajga sa 4:1 i dodatno ga zakucao za dno tabele.

Jedini meč na kojem nije bilo golova, što je retka pojava za Bundesligu ove sezone, odigrali su Majnc i Borusija iz Menhengladbaha. 

BUNDESLIGA, 16. kolo

Petak:
Herta - Verder 3:2 (2:2)
/Ramos 17p, 26, Roni 48 - Peterson 15, Hunt 32/

Subota:
Bajern - Hamburger 3:1 (1:0)
/Mandžukić 402, Gece 52, Šaćiri 90+3 - Lasoga 87/

Hanover - Nirnberg 3:3 (0:3)
/Bitenkur 60, Dijuf 87, 90+2 - Hloušek 30, Drmić 38, Nilson 41/

Hofenhajm - Borusija Dortmund 2:2 (2:1)
/Šiplok 17, Voland 38 - Obamejan 44, Pišek 67/

Majnc - Borusija Menhengladbah 0:0

Augzburg - Ajntraht Braunšvajg 4:1 (3:0)
/Verheg 23 penal, Han 30, 33, Altintop 75 - Erl 47/

18.30: Volfsburg - Štutgart

Nedelja:
15.30: Šalke - Frajburg
17.30: Bajer Leverkuzen - Ajntraht Frankfurt

(FOTO: Action images)


tagovi

augzburgBajern MinhenBorusija DortmundBorusija MenhengladbahEvropaHamburgerLukaš PiščekMame Biram DijufMario GeceMario MandžukićNemackaNirnbergPjer Emerik ObamejanPjer-Mišel Lasoga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara