Bekalija ne zanima kup: Direktore, šta će da se desi ako se ne pojavimo na terenu?

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.02.18. | 10:43

Hermanštat nabavio reflektore iz Italije, stadion u Sibijuu je rasprodat, ali FCSB ovo takmičenje nimalo ne interesuje

Praznik u Sibijuu. Jedan od najpopularnijih rumunskih klubova retko svraća u ovaj grad, a danas će mimo svoje volje morati da izađe na megdan Hermanštatu, u okviru četvrtfinala nacionalnog kupa.

FCSB, tačnije kontroverzni vlasnik Điđi Bekali, svojski se trudio da odloži meč, jer nije raspoložen da gleda kako se njegovi igrači mrznu i rizikuju povrede, kad ih već za vikend čeka prvo kolo plej-ofa. Međutim Fudbalski savez Rumunije je ostao dosledan: Odlaže se jedino dvoboj Botošanija i KSMS Jašija, pošto se u vreme odigravanja meča u tom delu zemlje očekuju izrazito niske temperature, kao i narandžasti meteoalarm.

Izabrane vesti

Rumunski mediji navode da je Bekali čak pričao sa fudbalerima i raspitivao se o mogućnosti da ne igraju utakmicu, a potom zvao predsednika Valerijua Argašealu i doslovce ga pitao:
"Šta će se desiti ukoliko se uopšte ne pojavimo na stadionu? Hoće li nas dodatno kazniti, ili će samo registrovati 3:0 u korist Hermanštata?"

Baš grehota, jer očigledno je da se bukureštanskom timu ne igra ovo takmičenje i da će, vrlo verovatno, na Gradski stadion u Sibijuu da istrče klinci i drugopozivci. Grehota, jer se domaćin potrudio da na pravi način, uprkos snežnoj lavini koja je presvukla čitavu zemlju u belu boju, dočeka FCSB i vidi kolika je razlika između dva drugoplasirana tima u prvom i drugom rangu. Hermanštat je čak i reflektore nabavio iz Italije, za 50.000 evra, svih 14.000 ulaznica je razgrabljeno, međutim, Bekalijev tim ne mari preterano za trud provincijalaca.

Dužni smo još da vam kažemo da se klub iz Sibijua pojavio na mapi pre samo dve godine, ekspresno je preskočio dva ranga i od ove sezone bije bitku za ulazak u društvo najboljih. Trenutno je drugoplasiran sa bodom manje od lidera, ali je na poziciji koja garantuje Ligu 1. Iako je dvogodišnjak, verovali ili ne, u proseku njegove mečeve posmatra više od 3.000 duša, što je više od aktuelnog rumunskog šampiona Vitorula. Projekat fudbalskih zaljubljenika, nemačkog porekla, iz Sibijua je najzad uspeo, iz trećeg pokušaja, pošto su se prethodno Inter i Vointa ugasili.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 17:30 4534 RUM K Hermannstadt - FCSB ds 1X 2,18
Ukupna kvota2,18

RUMUNIJA, KUP - ČETVRTFINALE

Utorak
Gaz Metan - Astra 1:0 (Rondon 27)

Sreda
17.30: (5,50) Hermanštat (3,60) FCSB (1,60)

Botošani - KSMS Jaši - ODLOŽENO

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjeĐiđi BekaliFCSBHermanštat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara