""
""

Beko Fofana: Ja sam vojnik Partizana, uradiću sve za Grobare (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.09.14. | 09:15

„Hvala navijačima što su me bodrili u najtežim trenucima karijere, moram da ih pozdravim posle svakog gola“, kaže špic crno-belih koji koristi svaku priliku da se nametne Nikoliću

Navijačke želje su konačno uslišene. Skoro deset meseci zahtevali su Grobari da vide Ismaila Beka Fofanu u ulozi startera i čim im je Marko Nikolić izašao u susret imali su šta da vide. Momak iz Obale Slonovače je protiv Bežanije opravdao poverenje publike koja mu mesecima skandira čak i kad ne igra, otuda je logično što ju je posle gola vrednog overe plasmana u osminu finala Kupa Srbije bivši fudbaler Širaka pozdravio na sebi svojstven način – salutiranjem!
„Ja sam vojnik Partizana i spreman sam da za ovaj klub uradim šta god mi se kaže. Posebno ako „naređenje“ stiže od navijača koji su me bodrili u najtežim trenucima karijere. Znam za njihovu podršku kad sam zimus skoro dva meseca proveo u bolnici, preveli su mi saigrači poruke koje se skoro na svakom meču čuju sa juga i zato moram da ih pozdravim svaki put kad postignem gol. To je samo za Grobare. Hvala im od srca“, obrazlaže Fofana u razgovoru za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Često probirljivoj publici ovaj momak preporučio se najpre učinkom na prijateljskim utakmicama, gdeje redovno častio golmane, da bi zatim na fantastičan način koristio ne baš česte prilike u takmičarskim susretima, pa je ove sezone za 113 minuta već postigao tri gola i zajedno sa Petrom Grbićem deli treće mesto na klupskoj listi strelaca, iza Petra Škuletića i Danka Lazovića.
„Naravno da sam srećan zbog pogotka, koji je klubu doneo pobedu u važnoj utakmici kojom smo počeli napad na trofej, ali sam srećan i zbog sebe. Ovo mi znači na planu samopouzdanja. Zadovoljan sam kako sam igrao u sredu, ali znam da mogu bolje“.

Pitanje je, međutim, kad će sledeći put Fofana dobiti priliku da potvrdi ove reči, pošto su Škuletić i Lazović u prednosti i Nikolić ih od početka sezone forsira kao tandem, a oni uzvraćaju golovima i asistencijama.
„Moje je samo dačekam šansu. I da je koristim. Nekad pet minuta može da bude dovoljno, a ja moram da budem spreman bilo da ću da igram deset minuta, pola sata ili da počnem susret. Tu sam da pomognem timu da beleži dobre rezultate. Da se ne lažemo, svaki fudbaler na svetu voli da svaku utakmicu igra od početka, međutim, svestan sam da su Škuletić i Lazović u prednosti, a da smo Kojić i ja tu da čekamo sa klupe. Kad bismo nekako mogli sva četvorica na teren to bi bilo idealno. Naravno, neizvodljivo“.

Iako malo vremena provodi na terenu, može se reći da je Fofana jedan od omiljenih igrača među navijačima, možda i zbog toga što, kako reče trener Nikolić „stranac koji se ne ponaša tako“.
„Ha-ha-ha... Hvala treneru na lepim rečima, stvarno ponekad imam utisak da sam domaći igrač. Svi u klubu su me prihvatili na sjajan način, u izvanrednim sam odnosima sa stručnim štabom, igračima, osobljem u „Zemunelu“, zaposlenima na stadionu... Zavoleo sam Srbiju i njene ljude, prijatan ste narod,  ovde se osećam kao kod kuće i zato želim da dam sve od sebe za ovaj klub“.

Mnogi su se pitali zašto Fofana nije dobio koji minut protiv Totenhema, da dokrajči nadmene Engleze,ali on kaže da za to ne mari i veruje da će igrati više u nastavku sezone.
„Pazite, još nismo ni na polovini jeseni, a takmičimo se na tri fronta. Biće mesta za sve, nadam se i mene. Možda već protiv OFK Beograda ili na gostovanju Asterasu. Podsećam da smo neporaženi mesecima, to nam daje samopouzdanje i ogroman motiv da nastavimo da pobeđujemo. Da se borimo za trofeje u Srbiji, a što da i ne slavimo u Grčkoj i pokažemo da možemo da prođemo grupu Lige Evrope“, zaključio je napadač crno-belih.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Ismail Beko FofanaFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara