"Gregori Mertens se bori za život"
"Gregori Mertens se bori za život"

Belgija na nogama: Štoper Lokerena doživeo težak infarkt! Niko ne zna da li će preživeti...

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.04.15. | 13:05

Trenutno je u veštačkoj komi i kritičnom stanju...

Gregori Mertens se bori za život

Cela Belgija ustala je na noge! Štoper Lokerena Gregori Mertens vodi najvažniju, životnu borbu pošto je doživeo težak infarkt na gostovanju rezervnom timu Genka u ponedeljak uveče i to posle samo 20 minuta igre. Ovaj 24-godišnji fudbaler u jednom trenutku pao je na travu i više se nije pomerao. To je izazvalo opštu paniku među navijačima, igračima i stručnim štabovima dva tima, a sreća u nesreći je ta što je medicinski tim Genka bio u stanju pripravnosti, te je brzo reagovao. 

Izabrane vesti

Ali lekari kraj aut-linije bili su pred velikim izazovom, pošto je Mertensovo oživljavanje trajalo gotovo 20 minuta, piše belgijski list Nievsblad, posle čega je momentalno hospitalizovan u lokalnoj bolnici. Ipak, veče posle tragičnog događaja stanje belgijskog internacionalca je kritično, a doktori su bili primorani da Mertensa stave u veštačku komu, kako bi umanjili pritisak na njegovo srce.
„Njegova sudbina je u rukuma lekara. Srce mu radi pomoću mašina, ali uvereni smo da će doktori učiniti sve da pomognu Gregoriju. Njegova porodica, prijatelji i saigrači su uz njega, a jedino što mogu jeste da čekaju i nadaju se čudu“, rekao je portparol Lokerena Herman van de Pute.

Prema rečima klupskog lekara Krisa Petersa, Mertens nikada nije imao problema sa srcem, a ni u familiji nisu zabeleženi slučajevi slične vrste.
„Nekoliko puta radili smo testove na srcu, kao što radimo sa svakim igračem. To je ono što propisuje klupski zakonik, ali i pravilnik Lige Evrope. Ovo je događaj koji niko nije mogao da predvidi. Gregori ima samo 24 godina i veliki je pobornik sporta“, dodao je Peters

Tužna vest...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Župiler Pro ligaLokerenGregori MertensEvropaBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara