Ben i Krstičić odvezali letonski čvor, sad pronaći lek za Suduvu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.07.18. | 22:14

Crveno-beli zasluženo u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona - 2:0

Letonski čvor je odvezan. Crvena zvezda se pošteno namučila i u revanšu sa upornim i dobro postavljenim Spartaksom, ali je u finišu utakmice zahvaljujući snalažljivosti Bena i Krstičića uspela da ostvari zasluženi prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona gde je čeka litvanska Suduva - 2:0 (0:0), prvi meč 0:0.  

Nije Zvezda imala preko potrebnu dinamiku ni večeras. Delovalo je to nešto brže, tečnije i agresivnije nego pre šest dana u Rigi, ali je jasno da je neophodno znatno više utakmica kako bi ti željeni naleti ka golu rivala išli u talasima.

Izabrane vesti

Spartaks ništa nije promenio u igri u odnosu na prvu utakmicu. Sužavali su Letonci prostor pred svojim golom i čekali svoju šansu da iz kontranapada ugroze gol Milana Borjana. Onu prvu sredinom prvog poluvremena, srećom po crveno-bele, nisu uspeli da iskoriste. Nije se tada snašao defanzivni vezista Malev, koji je bio u nimalo naivnoj situaciji pred golom domaćina. Bilo je jasno da Beograđani moraju da budu na vrhuncu koncetracije.

Sa Benom u samom špicu napada Zvezda je dobila na brzini u navali, dok je nedostatak u visini konstatno pokušavao da nadomesti uporni Milić, uz Nemanju Radonjića jedan od najkonkretnijih igrača crveno-belih, stvorivši nekoliko opasnih situacija pred golom Nerugalsa, pre svega u prvih 45 minuta. Upravo iz tog razloga, Milojević je nekadašnjeg igrača subotičkog Spartaka od starta drugog dela igre stavio na mesto klasične devetke, traživši put do mreže dobro postavljenog protivnika. Njegovu ulogu je kasnije preuzeo Milan Pavkov.

Upravo je takav „sidraš“, kao što je bivši igrač Radničkog iz Niša bio neophodan da bi se zbunili defanzivci letonskog šampiona. Gorostasni napadač je u ključnom 78. minutu glavom prebacio na drugu stativu, gde je usamljen ostao Ben. Taj gol je definitivno slomio rivala, koji više nije znao kako da se postavi ka igri i protivniku, pa je ostao bez orjentacije, a to je iskoristio Nenad Krstičić i potezom utakmice postavio konačan rezultat.

Ruski strateg Aleksandar Grišin vrlo dobro je procenio mogućnosti svog tima i iz njega izvukao ono što je neophodno da bi se u dve utakmice dobro namučila Crvena zvezda. Domaćinu je u defanzivi posao značajno olakšala povreda Višnjakovsa na startu drugog poluvremena, pa je tada bojazan od brzih kontranapada bila značajno manja. Sve je bilo orjentisano ka napadačkim akcijama koji su iz minuta u minut postajali sve opasniji i na kraju su doneli željeni rezultat.

gallery

Milojevićev tim za sedam dana, verovatno u sličnoj utakmici na stadionu Rajko Mitić, mora da pronađe lek za odbranu Suduve. Litvanci su eliminacijom APOEL-a pokazali da nisu nimalo naivan protivnik, što znači da Zvezda za prolazak u treće kolo ipak mora da napari još jedan korak u svojoj igri, kako bi uspela da opravda ulogu favorita i nađe se korak bliže cilju, a to je još jedno učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAKS 2:0
/Ben 78, Krstičić 81/, prvi meč 0:0

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 23.868
Sudija: Alper Ulusoj (Turska)
Žuti kartoni: Borjan (Crvena zvezda), Kosorić, Honorato, Kobzar, Agire (Spartaks)

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Krstičić – Milić (od 60. Pavkov), Ebesilio (od 72. Meleg), Radonjić (od 85. Jovančić) – Ben. Trener: Vladan Milojević

SPARTAKS: Nerguals – Frejmanis, Ošs, Kosorić, Šlampe – Dimitriev, Maleev, Honorato - Kobzar, Višnjakovs (od 49. Davidov) – Svarups. Davidov. Trener: Aleksandr Grišin.

FOTO: Starsport


tagovi

El Fardu BenNenad KrstičićVladan MilojevićSpartaks Jurmala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara