""
""

Benatija sutra u Juventusu: Pozajmica s obaveznim otkupom ugovora osim u jednom slučaju

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.16. | 23:21

Svi detalji transfera Bajernovog štopera u Torino i visine zarade

Medi Benatija će sutra i zvanično postati član Juventusa! Transfer je u načelu dogovoren pre nekoliko dana, ali su neki sitni detalji zapeli na relaciji Juventus - Bajern. Međutim, nakon [to je Milan počeo da se raspituje za svoju davnašnju želju, Juve je regaovao munjevito i sve dogovorio večeras.

Izabrane vesti

Benatija sutra stiže u Torino na lekarske preglede posle kojih će staviti paraf na prelazak u Juventus. Marokanski štoper stiže na jednogodišnju pozajmicu za koju će Juventus platiti 3.000.000 evra Bavarcima. Ali to nije sve. Italijanski klub je potpisao klauzulu o obaveznom otkupu ugovora za 17.000.000 evra. To je manje od onoga što je Bajern pre dve godine platio Romi kada je Gvardiola insistirao na Benatijinom transferu teškom 28.000.000 evropskih novčanica.

Postoji i jedan uslov za obavezan otkup ugovora. Benatija će morati da ispuni određenu kvotu odirganih utakmica. Tačna brojka se ne zna, ali italijanski mediji najavljuju da nije u pitanju visoka granica i da će Benatija do sredine sezone aktivirati automastki otkup ugovora. Juve se zaštitio i u slučaju povrede. Ako Marokanac doživi neku težu povredu, onda granica ne važi.

Poznati su i detalji Benatijinog ugovora u Torinu. Zarađivaće 2.900.000 evra po sezoni što s bonusima može da naraste na 3.000.000. Njegov dolazak ne znači i prodaju nekog od trojice štopera koji su temlje Juventusove odbrane. Sa Barzaljijem je produžen ugovor, Kjelini je blindiran, a Bonući ne želi da ide uprkos interesovanju Mančester Sitija i Čelsija. Juve je ovog leta ostao bez Kaseresa i tu je još samo mladi Rugani koji bi posle Benatijinog dolaska mogao da ode negde na pozajmicu. Možda u Viljareal koji u njemu vidi zamenua za Matea Musakija s obzirom da je Argentinac na korak od prelaska u Milan. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija ANemackaMehdi Benatijaletnji prelazni rok 2016JuventusFrancuskaEvropaBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara