""
""

Beograđanin Damjanović zaplašio Lipija, ali ne može sam protiv kineskih miliona (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 09.11.13. | 15:13

Gvangžu osvojio titulu prvaka Azije, pošto je i drugi put remizirao sa Seulom, za koji je opet pogodio napadač iz Beograda

Toliki novci morali su da rezultiraju peharom. Gvangžu Evergrande, klub koji je poslednjih godina izbrojao na desetine miliona dolara, slavi titulu prvaka Azije. Kinezi su u u revanšu finala tamošnje Lige šampiona ponovo odigrali nerešeno sa Seulom (1:1), ali su zahvaljujući većem broju golova u gostima (prvi meč 2:2) prigrabili trofej namenjen pobedniku elitnog takmičenja najvećeg kontinenta.

Gvangžu je poveo u 58. minutu, posle kombinacije dvojice Brazilaca, Mjuruki je poslao loptu u sredinu, Elkeson sjajno prihvatio, kao metak uleteo u kazeni prostor i doveo domaće navijače u ekstazu.

Izabrane vesti

Taj vulkan radosti na tribinama ugasio je Beograđanin Dejan Damjanović, najbolji igrač Seula, pošto je samo četiri minuta kasnije na pas Eskudera efektno završio akciju i vratio nadu gostima da mogu do podviga.  

Inače, Damjanoviću je to bio sedmi gol u ovosezonskoj Ligi šampiona, bio je strelac i u prvom meču u Južnoj Koreji, a o kakvom je golgeteru reč možda najbolje svedoči podatak da je za šest godina u dresu Seulla na 124 susreta ispalio 110 preciznih hitaca.

Do kraja je bilo šansi na obe strane, ali je do izražaja došao suv kvalitet preskupe ekipe Marčela Lipija, pa je italijanski stručnjak posle dve uzastopne titule prvaka Kine uvećao riznicu trofeja još jednim odličjem.

Bila je to, inače, prva titula nekog kineskog kluba posle 23 godine, kad je Laoning trijumfovao nad japanskim Nisanom.

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

Dejan DamjanovićGvanžu EvergrandeKinaAzijska liga šampionaMarćelo Lipimeđunarodni fudbalSeul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara