Bešiktaš želi Duška Tošića nazad!

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.12.18. | 13:15

Transfer bi trebalo da bude završen na zimu

Loši rezultati u prvom delu sezone naterali su upravu Bešiktaša da se okrene nadolazećem prelaznom roku s željom da se angažuju ozbiljna pojačanja, uprkos finansijskoj krizi koja drma klub.

Samo šest meseci pošto je napustio Istanbul i započeo svoju avanturu u kineskom Guangdžouu R&F, Duško Tošić bi lako mogao da se vrati u Bešiktaš! Naime, Bešiktaš je već počeo da opipava puls srpskog reprezentativca i izrazio želju da ga vrati, a izgleda da su osećanja obostrana. Tošić je u dresu Guangdžoua prošle sezone odigrao 17 utakmica u svim takmičenjima i ubeležio po gol i asistenciju. Međutim, tim koji sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi u novu sezonu i fudbalsku pijacu ulazi sa četiri stranca (Renatinjo, Eran Zahavi, Žunior Urso i Duško Tošić), a kako je u šampionatu dozvoljeno da se koriste samo trojica stranaca, klub želi da oslobodi jednu poziciju. 

Izabrane vesti

Ovakav scenario potencijalno bi mogao da odgovara Bešiktašu i Tošiću da obnove saradnju, jer kineski klub u toj situaciji možda ne bi pravio veliki problem. Tošić je u Guangdžou stigao letos za sumu od 4.500.000 evra, a prema nekim informacijama ima godišnju platu od 5.800.000 evra, odnosno preko 17.000.000 evra za trogodišnji ugovor. 

Ukoliko bi Bešiktaš i Tošić obnovili fudbalske zavete, vrlo je verovatno da će se klub rešiti Domagoja Vide ili Garija Medela, koji nisu opravdali uloženi novac. Bešiktaš takođe ima u planu da vrati još jednog bivšeg igrača, a to je krilni ofanzivac Oldžaj Sahan. On je u januaru prošle godine pojačao Trabzon za samo 200.000 evra, ali ove sezone nema adekvatnu minutažu. Iako je upisao 14 nastupa u svim takmičenjima, skupio je tek 778 minuta na terenu. Navodno, on je takođe želja trenera Senola Guneša.

Bešiktaš posle 17 kola zauzima tek sedmu poziciju na tabeli, uz tek 26 osvojenih bodova. Istanbulski crno-beli trenutno imaju devet bodova zaostatka za prvoplasiranim Bašakšehirom, odnosno svega tri u odnosu na grupu drugoplasiranih klubova koju čine Trabzon, Malatija, Kasimpaša i Galatasaraj.

Foto: Reuters


tagovi

Duško TošićZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara