""
""

Bez energije: Zvezda pala u Morači, majstorica odlučuje o finalisti

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.17. | 21:40

Podgoričani zasluženo slavili u svojoj Morači - 63:57

Budućnost je odbranila domaći teren u polufinalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde i izborila majstoricu, koja je na programu 4. aprila u dvorani Aleksandar Nikolić. Srpski šampion je odigrao još jedan meč bez dovoljno energije, ali i šuterskog raspoloženja, što je domaćin uspeo da iskoristi i stigne do zaslužene pobede - 63:57.

Izabrane vesti

Budućnost je Zvezdinu agresivnost napao agresivnošću, a pod reketom je u potpunosti gospodario nezaustavljivi Boris Savović, kojem je malo nedostajalo da već na poluvremenu imao dabl-dabl učinak. Sa bivšim igračem Crvene zvezde nije uspevao na kraj da izađe sadašnji kapiten gostiju Luka Mitrović, kojem su dodatne muke stvorili faulovi. Radonjić je situaciju na poziciji četiri pokušao da popravi sa Simonovićem, koji se često izvlačio van linije 6,75, ali ni njega nije služio šut.

Još jednom je sprski šampion odigrao šuterski očajno prvo poluvreme, što je domaćin uspeo da iskoristi i prvi deo igre okonča sa dvocifrenom prednošću. Crveno-beli su tako nastavili seriju slabe efikasnosti u prvim delovima utakmice, večeras su ubacili 23, pre četiri dana u Blaugrani 29, dok su Areni protiv Olimpijakosa postigli 15.

Jedini koji je u oba tima mogao nešto da pogodi sa distance bio je Marko Gudurić. On je svom timu držao glavu iznad vode i šutevima za tri poena ga vračao u igru, ali se Budućnost nije dala. Na Zvezdin pravi odgovor se čekalo prvo u trećoj, a onda u četvrtoj četvrtini, ali ga nije bilo, pa je ekipa Ilijasa Zurosa uspela da sačuva vođstvo i izbori se za povratak u Beograd.

Domaćin je uspeo da nadmaši Zvezdu i u skokovima (40-31), a u takvoj konstelaciji igre, bez raspoloženja u šutu, gostima bilo izuzetno teško da izbegnu poraz. Podgoričanima se očigledno izuzetno isplatila šok terapija sa otkazom Markusa Vilijamsa, bez kojeg je Zurosov tim bio znatno agresivniji u odbrani.

Savović je meč završio sa 15 postignutih poena i 11 skokova, a dvocifen kod Budućnosti bio je i Nemanja Gordić (12 poena). Na visini zadatka u gostujućem sastavu bio je samo Gudurić, koji je na kraju bio i najefikasniji akter utakmice sa 17 poena (3/7 za tri). Nejt Volters je ubacio 11, a Branko Lazić devet. Stefan Jović je na terenu proveo 12 minuta, ali se nije upisao u strelce. Evidentno da će mu biti potrebno još dosta vremena da se vrati u pravi takmičarski ritam.

BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA 63:57
/13:13, 20:10, 9:14, 21:20/

Dvorana: Morača
Gledalaca: 4.500
Sudije: Pukl, Hordov, Oberknežević.

BUDUĆNOST: Rejnolds 7, Su. Šehović 6, Subotić 2, Se. Šehović 6, Gordić 12, Baćović, Ilić, Savović 15, 11sk, Klasen 5, Nikolić 3, Popović 4, Vranješ.

CRVENA ZVEZDA: Volters 11, Tompson 2, Dangubić 2, Mitrović 4, Lazić 9, Dobrić, Simonović 3, Dženkins 5, Gudurić 17 (3/7 za tri), Jović, Kuzmić 4, Bjelica.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaDejan RadonjićFK Crvena zvezdaBudućnost PodgoricaBoris Savović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara