""
""

Bez Karija nisu besmrtni, Hardenova presuda! Durantulin teksaški masakr, ol-star tandem za ribrek Toronta (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.04.16. | 08:41

Hjuston produžio život protiv Voriorsa, Oklahoma se razbesenela i vratila brejk, Toronto takođe opet ima prednost domaćeg terena

Više od onog što se očekivalo nam za sada donosi četvrtfinalna runda plej-ofa u NBA ligi. Iako su prognoze bile da u četvrtfinalima neće biti mnogo drame jer se znaju izraziti favoriti koji će lagano odraditi posao, aktuelni rezultati nam govore da će mnoge serije potrajati duže nego što se očekivalo.

Izabrane vesti

Iznenađenje večeri je napravio unapred otpisani Hjuston koji je po povratku na svoj parket uspeo da skinbe skalp šampionima Voriorsima i smanji na 1:2 u seriji. Rokitsi su savladali Golden Stejt 97:96 zahvaljujući košu Džejmsa Hardena 2,7 sekundi pre kraja. Posle dva ubedljiva poraza u Ouklendu, Hjuston se po povratku u Teksasa pokazao kao daleko ozbiljniji tim protiv Voriorsa. Što zahvaljujući svom dobrom izdanju, što zahvaljujući povtredi Stefa Karija koji je propustio meč posle povrede skočnog zgloba u drugoj utakmici serije.

Karija nije bilo na parketu i Hjuston je umeo da to iskoristi. Spustio je šampione ispod 100 poena. Hjuston je vodio skoro ceo meč, imao i 17 poena prednosti, ali je Golden Stejt uspeo da nadoknadi taj zaostatak i da minut pre kraja prvi put povede na meču! Na 10 sekundi pre kraja, Klark je polaganjem doneo šampionu prednost od pola koša, ali je Harden bio nezaustavljiv za Igudalu i postigao je koš odluke. Voriorsi su imali šansu da uzvrate, ali je Grin prokockao poslednji napad.

Harden je na parketu proveo 44 minuta i ubacio 35 poena, šutirajući iz igre 11/26! Dvajt Hauard je uspešno izolovan od odbrane Voriorsa i ubacio je samo 13 poena, ali su zato proradili Motiejunas sa 14 poena, Bizli sa 12 i Beverli sa 10. Koliko su Voriorsi manje opasni bez Karija najbolje se videlo jutros. Najefikasniji je bio rezevista Spejts sa 22 poena, Klej Tompson je ubacio 17 ali uz očajnih 0/7 za tri poena. Livingston je dodao 16, a Klark 11 poena.

Prštalo je i na drugom kraju Teksasa, ali tamo su radovali gosti. Oklahoma i Kevin Durant su se razbesneli posle kontroverznog poraza u drugoj utakmic. Razneli su Dalas na njihovom parketu sa 131:102 i vratili brejka za vođstvo od 2:1 u seriji pred još jedan meča na parketu Mevsa. Na poluvremenu je bilo samo 10 razlike za goste, ali su zato u trećoj i četvrtoj četvrtini ubili sve nade Dalasa… Posle najgore šutersek večeri u plej-of karijeri, Durant je naštelovao nišane i zatrpao koš Maveriksa. Postigao je 20 poena u prvom poluvremenu, ukupno 34 na kraju. Posle rafala Durantule u prvom, Rasel Vestbruk je razbio Dalas u drugom poluvremenu kada je ubacio 26 od svoijih ukupno 26 poena. Pride je dodao 15 asistencija. Odlino je odirgao i Enes Kanter sa 21 poenom, Vejters je ubacio 19. Kod Dalasa, Novicki je dao 16 poena uprkos bolu u kolenu sa kojim je igrao. Metjuz je bio najefikasniji sa 22 poena.

Brke je vratio i Toronto na Istoku. Reptorsi su izvadili fleku za poraz u prvom meču i osvetili se Indijani pobedom 101:85 za vođstvo od 2:1 u seriji. Bekovski ol-star tandem Kajl Lauri - Demar Derozan napokon počinje da igra na plej-of nivou. Obojica su ubacili po 21 poen i bili ključ pobede Reptorsa. Derozan je katastrofalno šutirao u prva dva meča u Torontu, a sinoć je gađao 7/19. Ispratio ih je Kerol sa 19 poena. Očekivano, kod Pejsersa je najbolji bio Pol Džordž koji je dao 25 poena i upisao 10 skokova, ali nije imao adkevatne pomoćnike.  

NBA
Hjuston - Golden Stejt 97:96, rezultat u seriji 1:2
/Harden 35 - Spejts 22/

Dalas - Oklahoma 102:131, rezultat u seriji 1:2
/Metjuz 22 - Durant 34/

Indijana - Toronto 85:101, rezultat u seriji 1:2
/Džordž 25 - Lauri 21, Derozan 21/

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Stef KariPol DžordžNBA ligaKevin DurantKajl LauriIndijana PejsersHjuston RoketsDžejms HardenDirk NovickiDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara