"DETALJ SA UTAKMICE"
"DETALJ SA UTAKMICE"

Bezobrazluk Altidora koštao Amere pobede u Cirihu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.03.15. | 20:08

Napadač Sjedinjenih Država napravio veliku glupost i ostavio drugare na cedilu...

DETALJ SA UTAKMICEŠvajcarci su od prijateljske utakmice sa Sjedinjenim Državama dobili baš ono što su hteli. Selektor domaće ekipe, Vladimir Petković, isprobao je gotovo sve igrače koji su bili u kombinaciji, Švajcarci nisu doživeli poraz, a utakmica je bila prava takmičarska. Utakmica u Cirihu je završena rezultatom 1:1, a golove su postigli Šej i Stoker.

Švajcarska je izašla u gotovo najjačem sastavu, ali je blok ispred gola Rimanda bio solidno organizovan i disciplinovan. Kako su domaći bili postavljeni u formaciji 4-4-2 u rombu, prilično usko bez potentnosti na krilu, Amerikancima nije bilo previše teško da odolevaju naletima Švajcarske.

Izabrane vesti

I kada su bili u potpuno podređenom položaju, usledio je gol gostujuće reprezentacije. Sjajan slobodan udarac levog beka Sjedinjenih Država, Breka Šeja, doneo je gostima prednost u nadoknadi prvog poluvremena.

Nisu previše paničili domaći, delovali su kao da ispred sebe imaju jasan plan kako žele da igraju, te se nisu obazirali za rezultat. Imali su terensku inicijativu, pokušavali kombinacijama kroz sredinu da probiju odbranu Amerike, doduše bezuspešno, ali očigledno planski.

A onda u 68. minutu utakmice, stigla im je pomoć u vidu gluposti Džozija Altidora. Napadač Sjedinjenih Država je najpre napravio glup prekršaj nad Mubanđeom za koji bi dobio žuti karton, ali kako je u pravcu sudije uputio dve sočne psovke, umesto žutog, zaradio je direktno isključenje.

 

 

Samo 12 minuta kasnije, posle kornera i nespretne reakcije odbrane gostiju, Stoker je postavio konačan rezultat u Cirihu - 1:1.

U isto vreme je igrana i prijateljska utakmica između Estonije i Islanda koja je završena takođe rezultatom 1:1. Vodeći gol za Island, postigao je Gislason, dok je Vasiljev u 55. minutu postavio konačan rezultat.

(FOTO: Action Images)

 

tagovi

Vladimir PetkovićŠvajcarska 1reprezentativni fudbalDžozi Altidor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara