""
""

Biće to fudbalskа NBA liga - Kinezi završili i Tešeiru, ko je sledeći?

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.16. | 19:12

U naredna 24 sata pada novi rekord u visini transfera

Još se mastilo na ugovoru najskupljeg igrača u istoriji kineskog fudbala nije ni osušilo, a tamošnji Đijangsu planira da posle svega 24 sata ponovo pomeri granicu! Gotovo svi svetski mediji pišu da će najbolji fudbaler Šahtjora i prvi strelac Ukrajine Aleks Tešeira koliko sutra postati novi igrač Đijangsu Suninga - cena 48.000.000 evra?!

Kakav posao: Atletikov promašaj godine otišao za 42.000.000 evra!

Izabrane vesti

Šahtjor je tokom zimskog prelaznog roka odbio dve ponude Liverpula - jedna je težila 36.000.000 - ali ovu koju je dobio od Kineze navodno nije mogao da odbije. Navodi se da čelnici kluba iz Donjecka ne žele da ponove grešku sa Daglasom Kostom, kada su imali i izdašnije ponude od one koju su na kraju prihvatili od Bajerna, ali loš tajming je učinio da na kraju Brazilac ode za manje novce nego što po njihovoj proceni realno vredi. 

Tešeira iza sebe ima nekoliko sjajnih meseci u dresu Šahtjora. Na 26 utakmica ove sezone postigao je 26 pogodaka i zaista igra u životnoj formi. On je, da podsetimo, u Ukrajinu stigao je još 2010. za svega 6.000.000 evra, pa čak i ako u obzir uzmemo sav njegov značaj za ekipu iz Donjecka, ovakva prilika za zaradu teško se propušta. 

Đijangsu je u proteklih mesec dana ispustio Luiza Adrijana, Gvarina i Radamela Falkaa. Ovu šansu nipošto ne želi da prokocka. 

Prelazni rok u Kini traje do kraja februara. Šta bi još tamošnji klubovi mogli da nam prirede kada su ovakve bombe u pitanju ostaje nam samo da nagađamo...

(foto: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Šahtjormeđunarodni fudbalEvropaĐangsuAleks Tešeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara