""
""

Birčević: Idemo težim putem

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.16. | 09:19

“Računica je čista - ako dobijemo četiri utakmice u drugom delu mi smo sigurno u gornjem delu tabele", istakao je krilni centar crno-belih

“Od gotovog veresija“ - kaže stara narodna. Otprilike na taj način su košarkaši Partizana odigrali utakmicu sa Dinamom Sasarijem u sedmom kolu FIBA Lige šampiona posle kojeg su pognutih glava napustile teren hale Pionir. Nije bilo dovoljno ni šest poena prednosti u samoj završnici, ni promašaj gostiju sa linije za slobodna bacanja koji je doneo produžetak.

Izabrane vesti

Krilni centar crno-belih Stefan Birčević rekao je da je utakmica praktično već bila gotova, ali da Partizan jednostavno nije uspeo da izvuče stvar do kraja. Pritom, osvrnuo se i na momenat kada mu je 29 sekundi pre kraja regularnog dela sviran prekršaj na Džošu Karteru pri šutu za tri poena.
“Nisam zakačio čoveka. Ista situacija kao sa Baraćem u Zadru. I eto, u Zadru nam nisu svirali, a u Beogradu sviraju, ali dobro... Siguran sam da nije bio faul, žao mi je što se sve tako desilo. Imali smo dobijenu utakmicu, a tim bacanjima su se direktno vratili u meč. Tu je bila gotova utakmica, a posle je bilo još čudnih i nesrećnih okolnosti. A imali smo šest razlike na minut do kraja i loptu...“, rekao je Birčević analizirajući uzroke neuspeha.

Partizan je ove sezone, osim dve ili tri utakmice, igrao duele uglavnom na jednu loptu. Ovakvi porazi kao što je bio protiv Sasarija umeju psihički da utiču dosta na igrače, ali Birčević smatra da Partizan nema vremena za žalopojke.
“Moramo da se koncentrišemo na Krku, to nam je veoma važan meč. Moramo što pre da zaboravimo ovo, imamo novu šansu protiv Ludvigzburga u Beogradu sledeće nedelje. Ne smemo da padnemo, mislim da smo poboljšali formu. Važno je da sada ne spustimo glave, već da nastavimo da igramo još bolje u odbrani, kao što je bio slučaj u drugoj četvrtini protiv Sasarija“

Ovo je beogradskom klubu bio četvrti poraz u Ligi šampiona u sedam kola, a treći zaredom i sada su crno-beli sami sebi dodatno zakomplikovali situaciju kada je u pitanju plasman u nokaut fazu.
“Računica je čista - ako dobijemo četiri utakmice u drugom delu mi smo sigurno u gornjem delu tabele. Imamo četiri meča kod kuće, tri na gostovanju. Opet je sve na nama. Jeste da idemo težim putem, ali mislim da smo spremni na to i da možemo da izguramo ovo i uđemo u drugi krug“, pokušao je racionalno da analizira Birčević situaciju.

Sledeći meč, sa Krkom u 12. kolu Jadranske lige, crno-beli igraju u subotu od 19 sati u Novom Mestu. 

(FOTO: KK Partizan)


tagovi

Stefan BirčevićFK PartizanFIBA Liga šampionaEvroligaDinamo Sasari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara