""
""

Bitka u Kardifu za apsolutnog vladara Evrope: Anćeloti šalje svu tešku artiljeriju na Sevilju

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.08.14. | 14:43

Najavljeno je da će Real igrati u najjačem sastavu, sa sve Krosom i Hamesom Rodrigezom

Posle večerašnjih 90, a u slučaju produžetaka i nešto više minuta, Evropa će dobiti novog apsolutnog vladara! Dva španska kluba, Real Madrid i Sevilja (20.45), sastaju se u Kardifu u okviru tradicionalnog Superkupa, koji na neki način predstavlja uvod u novu sezonu kada su u pitanju one najjače lige Evrope.

Madriđani su svakako favoriti (sve kvote pogledajte na WWW.MOZZARTBET.COM), ali početak je sezone, tako da i Sevilja ima čemu da se nada. Tim Unaija Emerija, iako je ostao bez četvorice igrača koji su igrali prošlosezonsko finale Lige Evrope u Torinu (od kojih je svakako najvažniji Ivan Rakitić), želi da se predstavi u što lepšem svetlu i pokuša da parira Kraljevskom klubu. Njima, ako se malo zagrebe po prošlosti, uopšte nije strano da ruše velikane (u poslednjem okršaju savladali su Real sa 2:1), pa im i ta tradicija uliva dodatno samopouzdanje.

Izabrane vesti

S druge strane, ovog leta silno pojačani madridski velikan planira da napadne Sevilju iz svih oružja. Kako pišu španski mediji Anćeloti neće štedeti svoje zvezde, sve će ih poslati na teren, među kojima i dvojicu najzvučnijih pridošlica - Tonija Krosa i Hamesa Rodrigeza

Evo kako bi večeras trebalo formacijski da izgledaju Real i Sevilja:

Dakle, pored već pomenutih najskupljih akvizicija italijanski stručnjak na teren će poslati i udarnu trojku Ronaldo-Bejl-Benzema. Španci najavljuju da će na golu biti Iker Kasiljas, te da će mu ovo biti poslednja šansa da pokaže Anćelotiju kako i dalje zaslužuje da bude standardan. Oko sastava Sevilje i dalje ima nekih nedoumica, ali se pretpostavlja da će jedini isturen u špicu biti Kolumbijac Karlos Baka, odnosno da će mu podršku po krilima pružati Vitolo i Rejes.  

I Real i Sevilja su do sada po jednom osvojili ovaj trofej. Madriđani 2002. kada su tukli Fejenord, a momci sa Pichuana 2006, nakon što su deklasirali tadašnjeg šampiona Evrope Barselonu - 3:0. Kraljevski klub još je izgubio dva finala, a Sevilja jedno. Poseban motiv večeras imaće Kristijano Ronaldo, pošto je ovo jedan od retkih trofeja u klupskom fudbalu koji mu nedostaje. Kada je prethodni put imao priliku da dođe do pehara Superkupa, a to je bilo 2008,  Zenit je savladao Mančester Junajted.  
-----------------------------------------------------------------------------------------
Evo nekoliko zanimljivih podataka koji bi mogli
da vam pomognu oko klađenja na ovaj par
:

* Real i Sevilja do sada su odigrali ukupno 172. utakmice. Real je slavio 90 puta, Sevilja 53, a u 29 navrata bilo je nerešeno.

* Kada su u pitanju evropska takmičenja dva tima sastala su se samo jednom. To se dogodilo u sezoni 57/58, kada su Madriđani slavili u dvomeču četvrtfinala Kupa šampiona ukupnim rezultatom 10:2.

* U utakmicama Superkupa u poslednje vreme viđamo dosta golova. Na poslednja dva susreta bilo ih je čak devet, a na prethodnih pet - 14 komada.

* Na prethodnih osam mečeva protiv Sevilje Kristijano Ronaldo je postigao čak 15 pogodaka.

* Kada su se poslednji put sastala ova dva tima (prolećni deo prošle sezone) Sevilja je slavila sa 2:1, uz dva pogotka Karlosa Bake. 
-----------------------------------------------------------------------------------------
MI SMO SEVILJA, NIKOGA SE NE PLAŠIMO

I pored toga što igraju sa verovatno najboljim timom današnjice u taboru Sevilje uopšte ne pokazuju uznemirenost. Štaviše, neki od igrača su optimisti. Šef struke nije pretio velikom rivalu, ali je i on na neki način "pokazao zube".
"Ostali smo bez nekoliko ključnih fudbalera, međutim, iako je Real favorit, verujte mi da im neće biti lako", poručio je trener Unaji Emeri

Predsednik Hose Kastro nadovezao se u sličnom stilu...
"Mi smo Sevilja, nikoga se ne bojimo".

Geret Bejl koji će večeras igrati u rodnom Kardifu nije krio oduševljenje zbog toga:
"Moja porodica i prijatelji navijaće će za nas na tribinama. To će biti posebna utakmica", kratko je prokomentarisao velški reprezentativac.

(foto: Action Images)


tagovi

Superkup EvropeŠpanijaSeviljaReal Madridmeđunarodni fudbalEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara