"O Nil"
"O Nil"

Bivši fudbaler Juventusa: Namestio sam dve utakmice u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.07.13. | 08:58

Urugvajac Fabijan O’Nil otkrio da je učestvovao u fingiranju rezultata dok je nosio dres Kaljarija i Peruđe

O NilNovi udarac za italijanski fudbal, koji je ogrezao u nameštaljkama, stiže iz Urugvaja. Bivši fudbaler Kaljarija, Juventusa i Peruđe Fabijan O’Nil (39), u razgovoru za montevideo.com, priznao je kako je tokom karijere namestio dve utakmice u Seriji A.
''Dok sam bio igrač Kaljarija namestio sam utakmicu s Kjevom. Jednima i drugima je odgovarao remi u borbi za opstanak, a uz to smo od čelnika svojih klubova dobijali nagradu ako izborimo ostanak u ligi. Dogovorio sam sa njihovim kapitenom remi, kao i sa svojim saigračima, a uz to smo se i kladili u kladionicama na nerešen ishod '', šokirao je sve O'Nil.

Potom je objasnio kako je došlo do problema tokom tog meča.
''U 87. minutu smo postigli gol i poveli  sa 2:1. Učinio je to Dijego Lopez do koga sam tada došao i rekao mu doslovno: ‘Ispravi ovo, budi krivac za primljeni gol ili će nas razapeti’. I tako smo primili pogodak do kraja, pa je meč završen rezutatom 2:2".

O'Nil je rekao da je namestio i jednu utakmicu dok je kratko bio član Peruđe.
"Bio sam kapiten Peruđe. Dogovorio sam rezultat i opet smo se svi kladili. Sve je prošlo po dogovoru''.

Urugvajec kaže da je voleo da ratuje na terenu.
''Gatuza nisam podnosio. Za njega se govorilo kako voli da provocira južnoameričke igrače, tako da sam sebi obećao kako ću ga nokautirati prvom prilikom. I jednom sam izazvao konflikt, uleteo sam mu u noge. On me nije udario, ali me je gledao kao da želi da me ubije i uz to me je psovao na italijanskom jeziku. Onda sam ga žestoko opalio...”.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaItalijaJuventusKjevoNamestaljkaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara