""
""

Bjelica ekspres vozi po Belgiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.16. | 23:10

Majstorski gol mladog reprezentativca Srbije. Pogodili i Vitas i Filip Marković

Mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Bjelica postigao je jedan od najlepših golova u 18. kolu belgijskog šampionata! Levi bek Mehelena prelomio je utakmicu na gostovanju Muskoronu, pošto je postigao treći pogodak pri vođstvu svog tima od 2:1.

Izabrane vesti

Mehelen (Bjelica Vitas) je slavio u malom srpskom derbiju protiv Muskrona (Mulić, Stojanović, Marković, Gulan) sa ubedljivih 4:1, a taj pogodak Bjelice potpuno je razmontirao odbranu domaćeg tima. On je isprintao dobrih tridesetak metara pre nego što je dobio loptu uz levu aut liniju. U takvim situacijama bekovi se obično nameste i pošalju centaršut u šesnaesterac, no Bjelica je krenuo u majstorski solo prodor. Nije mu bilo dovoljno što je nasamario jednog čuvara - ni tada nije želeo centrira, već je i drugog "propustio kroz lažnjeke", a onda - ne, ni tada nije centrirao - usledio je udarac. Gol sam po sebi ne toliko atraktivan, jer mu je dosta kumovao i golman Muskorona, međutim, kada se sagleda kompletran utisak - alal vera. Majstorski, nema šta. 

Bio je to treći gol u sezoni odličnog 22-godišnjeg beka Orlića.

Na ovom susretu u strelce se upisao i Filipš Marković, ali njegov pogodak nije pomogao domaćem timu da izbegne težak poraz. Nisu se kod Muskrona proslavili ni Fejsal Mulić (ušao u 61. minutu), odnosno Luka Stojanović. Štoper Mehelena Uroš Vitas pogotkom sa penala stavio je tačku na trijumf gostujućeg tima. 

Važnu pobedu u pokušaju da izbegne samo dno tabele u belgijskoj Pro ligi zabeležio je Sent Truden, koji je slavio na gostovanju protiv Kortrajka sa 1:0. Za drugi vezani trijumf ovog tima pobrinuo se mladi napadač Folke Jansens koji je već u šestom minutu udarcem glavom odlučio ishod ovog meča.

U zanimljivom meču Eupen je podelio bodove kod kuće sa ekipom Šarlroa - 2:2 (1:1). Dva puta je filijala Pari Sen Žermena vodila na ovom meču i oba puta su gosti stizali tu prednost i na kraju otišli kući sa vrednim bodom.

BELGIJA 1, 18. KOLO

Petak:

Lokeren - Zulte Varegem 1:1 (0:1)
/Skulason 46 - Hamalainen 31/

Subota:

Eupen - Šarlroa 2:2 (1:1)
/Sila 31. penal, Onejkuru 55 - Mbaje 44, Fal 60/

Kortrajk - Sent Truden 0.1 (0:1)
/Jansens 6/

Muskron - Mehelen 1:4 (1:0)
/Marković 38 - Kolovos 35, Mitis 41, Bjelica 69, Vitas 90+1 penal/

Nedelja:

14.30: Anderleht - Klub Briž
18.00: Gent - Ostende
20.00: Standard Lijež - Vesterlo

Vasland Beveren - Genk (odloženo)

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Uroš VitasŽupiler Pro ligaMuskronMehelenFilip MarkovićEvropaBelgijaAleksandar Bjelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara