"Radost Blejzersa"
"Radost Blejzersa"

Blejzersi redom melju, Dankan bolji od Novickog (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.12.13. | 08:37

Portland posle produžetaka slomio čvrst otpor Klipersa, slavili i Sparsi, Rokitsi i Hoksi

Radost BlejzersaImali su Klipersi pobedu na dohvat ruke, ali ove sezone kao da ništa ne može da zaustavi Portland, koji je posle produžetaka savladao goste iz Kalifornije sa 116:112 i upisao 24. pobedu u NBA ligi, sedmu na poslednjih osam mečeva.

Klipersi su, doduše, skupo prodali kožu, iako su gubili i sa 11 poena razlike. U sam finiš meča, međutim, ušli su sa prednošću, ali je Nikolas Batum trojkom 5,3 sekunda pre kraja regularnog toka doneo Portlandu produžetke u kojem su Blejzersi i izvojevali pobedu.

Izabrane vesti

Lamarkus Oldriž je pobrao lovorike s obzirom da je meč završio sa 32 poena i 10 skokova, dok su na drugoj strani odskočili Blejk Grifin sa 35 poena i 11 skokova, kao i Kris Pol sa 34 koša, ali i čak 16 asistencija.

Ni to nije bilo dovoljno da se spusti rampa Portlandu.

U lokalnom derbiju San Antonio je savladao Dalas sa 116:109 pošto je neverovatni Deni Grin ubacio 22 poena i to bez promašenog šuta (!), dok je Tim Dankan pomogao sa 21 i 13 skokova.

Na ruku Sparsima išli su i kadrovski problemi domaćeg tima zbog kojih je Dankana većim delom meča čuvao 10 centimetara niži Dežuan Bler, što je 37-godišnji veteran San Antonija umeo da iskoristi i upiše 10. dabl-dabl učinak u sezoni, 768. u karijeri.

Dirk Novicki je po običaju bio najefikasniji u taboru Mavsa i meč je završio sa 25 poena.

Treći predstavnik države Teksas Hjuston savladao je Memfis sa 100:92, pošto se Džejms Harden raspucao u poslednjoj deonici i postigao 11 od ukupno 27 svojih poena. Bez obzira na to što je iz igre pogodio samo dva od devet šuteva. Na liniji za slobodna becanja ruka mu nije mnogo drhtala pa je čak 22 poena postigao sa penala.

Harden je tako nadomestio užasno veče Dvajta Hauarda, koji je brzo opterećen ličnim greškama, pa je meč završio sa svega dva poena.

Veče za pamćenje imao je Džef Tig, koji je u pobedi Atlante nad Klivlendom 127:125 briljirao sa ličnim rekordom od 34 poena, uključujući tu i pobednički koš uz zvuk sirene u drugom produžetku! Skok šut preko Tristana Tompsona. Lopta je u mrežici završila tek pošto se prethodno pet puta odbila o obruč.

Tig je, takođe, 4,9 sekunde pre kraja prvog produžetka pogodio trojku za 108:108.

NBA liga:

Klivlend – Atlanta 125:127pp
Hjuston – Memfis 100:92
Dalas – San Antonio 107:116
Portland – LA Klipers 116:112

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atlanta HoksDalas MaveriksDžef TigHjuston RoketsLamarkus OldridžMemfis GrizlisNBA ligaNikolas Batum

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara