"Ljajić protiv Bjanketija iz Verone"
"Ljajić protiv Bjanketija iz Verone"

Blistavo veče pojačanja: Inter na brazilski pogon ulepšao debi Ljajiću, Kuba pogodio za Violu, Zaza za Juve, ali je sve šokirao Frozinone (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.09.15. | 22:56

Novajlija u Seriji A ukrao pobedu šapmpionu u drugom minutu nadoknade, Filip Đorđević strelac za Lacio, slom Rome

Ljajić protiv Bjanketija iz VeroneInter - čista petica! Bilo je sumnjičavih komentara o tome kako će Nerazuri pasti i kako nisu sposobni da pobeđuju u kontinuitetu, ali o tome koliko je snažan letos renovirani tim najbolje svedoči tabela Serije A posle nekompletnog petog kola. Velikan iz Milana je na njenom čelu, pošto jedini ima maksimalan učinak.

Plavo-crni su na Meaci pronašli način da slave još jednu pobedu. Doduše, pošteno su se preznojili, ali ih je do nova tri boda doveo dvojac fudbalera letos angažovanih iz Galatasaraja. Brazilac Felipe Melo je povratak u italijanski fudbal obeležio pogotkom glavom na centaršut svog zemljaka Aleksa Telesa. Sve to pred očima nekadašnjeg trenera Galate Roberta Mančinija, u trenutku dok se ovaj spremao da na teren pošalje Stevana Jovetića, što se odmah posle vođstva i desilo. Jovetić je tako zamenio Adema Ljajića koji je večeras debitovao za Inter.

Izabrane vesti

Najbolja stvar koja je mogla da se desi Interu jeste da njegovi konkurenti ne pobede. I nisu. Do večeras drugoplasirani Torino izgubio je u Veroni (0:1), a još veću uslugu lideru učinio je Juventus. Tačnije. Leonardo Blančar. Štoper Frozinonea, novajlije u eliti, u drugom minutu nadoknade vremena je šokirao crno-bele iz Torina, koji su - činilo se - imali zagarantovana tri boda posle pogotka Simonea Zaze, koji se letos vratio u Juventus. Trener Masimilijano Alegri očito je platio skupu cenu „skraćene“ rotacije, pošto su zbog povreda Mandžukića i Morate u napadu igrali Zaza i Kvadrado, umesto Bufona je branio novajlija Neto, a i činjenica da su meč na klupi počeli Kjelini, Evra i Dibala je koštala Juventus koji je tako ostao na samo jednoj pobedi.

Na drugu poziciju probila se Fjorentina. Ljubičasti su bez Nenada Tomovića dugo lomili otpor Bolonje, ali su golovi još dvojice novajlije u Seriji A, Jakuba Blažčikovskog i Nikole Kalinića, bili dovoljni za trijumf 2:0.

Lacio možda ne može da pobedi na strani, ali zato na Olimpiku gazi. Opet je slavio uz dva data gola, a put ka radosti utabao je srpski reprezentativac Filip Đorđević. U 35. minutu iskoristio je neuspešnu ofsajd zamku Đenove i na asistenciju Senada Lulića glavom pogodio cilj.

U još jednom obračunu klubova iz Đenove i Rima bolje je prošla Sampdorija. Bolan udarac pretrpela je Roma na Marasiju, izgubivši zbog autogola Kostasa Manolasa, a gostima nije vredeo ni još jedan pogodak Mohameda Salaha, koji očito nema s kim da igra u sadašnjem sastavu Vučice.

ITALIJA, Serija A – peto kolo

Utorak:

Udineze – Milan 2:3 (0:3)
/Ba 51, Zapata 58 - Baloteli 5, Bonaventura 10, Zapata 45/

Sreda:

Karpi – Napoli 0:0

Kjevo – Torino 1:0 (0:0)
/Kastro 75/

Fjorentina – Bolonja 2:0 (0:0)
/Blažčikovski 71, Kalinić 82/

Inter – Verona 1:0 (0:0)
/Melo 56/

Juventus – Frozinone 1:1 (0:0)
/Zaza 50 - Blančar 90+2/

Lacio – Đenova 2:0 (1:0)
/Đorđević 35, Anderson 62/

Palermo – Sasuolo 0:1 (0:1)
/Flokari 35/

Sampdorija – Roma 2:1 (0:0)
/Eder 50, Manolas 85 ag - Slah 69/

Četvrtak

20.45 Empoli – Atalanta

(FOTO: Action images)


tagovi

Simone ZazaSerija ARomaMohamed SalahLacioJuventusJakub BlažčikovskiItalijaInterFjorentinaFilip ĐorđevićEvropaAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara