"Slavlje posle Ostojićevog gola"
"Slavlje posle Ostojićevog gola"

Bodovi došli, problemi ostali: Drulovića čeka dosta posla do Bilbaa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.10.15. | 20:45

Crno-beli posle preokreta savladali Javor sa 3:2 i preskočili tim iz Ivanjice na trećem mestu na tabeli Superlige. Ali na debiju novog šefa struke ispoljili i neke stare boljke

Slavlje posle Ostojićevog golaŠok terapija u Humskoj je uspela. Ljubinko Drulović je pobedom debitovao u ulozi šefa struke Partizana pošto je u derbiju 14. kola Superlige posle preokreta savladao Javor sa 3:2 u meču koji je, uprkos krajnjem rezultatu, još jednom pokazao da novog kormilara tek očekuje pakleno težak posao. Jer iako nema spora da su crno-beli prikazali više od večerašnjeg rivala i da su zasluženo stigli do bodova, nema spora ni da su večeras bili miljenici sreće, te da nasleđeni nedostaci u igri i dalje predstavljaju ozbiljnu smetnju u naporima aktuelnog šampiona da se približi već odmaklom večitom rivalu Crvenoj zvezdi, kao i da nastavi da beleži dobre rezultate u Evropi.

Istina, Drulović večeras nije mogao da računa na najiskusnije igrače Sašu Ilića i Stefana Babovića, u timu nije bilo ni Abubakara Oumarua, pa ni Gregora Balažica. Odsustvo ovog poslednjeg najbolje se videlo u 10. minutu kada je Miloš Ostojić u želji da doda loptu Fabrisiju Dornelasu izbacio Stefana Dražića samog pred Živka Živkovića, a napadač Javora goste doveo do neočekivanog vođsta od 1:0.

Izabrane vesti

Međutim, tu su izabranici Aleksandra Janjića napravili i kobnu grešku. Umesto da se postave u blok koji ih je do ovog kola činio najčvršćom odbranom u Superligi upali su u crno-belu zamku i krenuli u jurnjavu po terenu. Tehnički mnogo bolje obučeni tim aktuelnog šampiona tu se mnogo bolje snašao.

Imao je doduše i sreće, jer je one izgrađene akcije u prvom delu igre u bunar bacio Valeri Božinov, koji je promašio dva zicera u 15, pa u 22. minutu. Međutim, odbrana Javora na kraju se sama ponudila. Posle kornera sa leve strane dozvolili su defanzivci gostiju da lopta padne na Ostojićevu nogu, a on je oberučke prihvatio poklon i iskupio se za raniji kiks pred svojim golom.

U 36. minutu i sreća je pogledala crno-bele, pošto je šut Andrije Živkovića zakačio Đorđa Crnomarkovića i nezgodno se odbio u vazduh, pa je lopta lobovala nemoćnog Vladana Đogatović za preokret u Humskoj.

Đogatović je još ranije paradom zaustavio jedan od dva pomenuta pokušaja Božinova, a u 63. minutu je odbranio i penal Andrije Živkovića, ali je sav trud Javora tada već izgubio smisao jer je naivni i neoprezni Marko Gajić koji trenutak ranije oborio Petra Grbića i ne samo skrivio penal, već zaradio i drugi žuti karton zbog čega je morao pre vremena u svlačionicu. Sa desetoricom na terenu Javor nije imao šanse, a da sva tenzija i definitivno ičšezne na Topčiderskom brdu pobrinuo se Božinov, koji je u 67. minutu svojim sedmim golom u prvenstvu presudio Ivanjičanima i pred navijačima se oprao za promašaje iz prvog dela igre.

U samom finišu crno-beli su se i kockali sa ogromnom prednošću, pošto je Marko Kolaković u sudijskoj nadoknadi postigao i drugi gol za Javor, a gosti su samo minut kasnije imali i šansu da naprave senzacionalno iznenađenje i vrate se u igru. Strah se ponovo uvukao u domaći tim, ali po svemu sudeći i u Ivanjičane koji su se možda prebrzo pomirili sa porazom pa je ta šansa na kraju i njih zatekla nespremna.

Bilo kako, dobra atmosfera ponovo stanuje u svlačionici Partizana, ali ne bi smeli u Humskoj da pomisle su sve mane u njihovoj igri tek tako nestale. Drulović je imao samo dva treninga sa ekipom i nije se ni moglo očekivati da nešto promeni preko noći, međutim, već za četiri dana na ovom istom mestu gostovaće Atletik Bilbao, a Baski neće napraviti Javorovu grešku i progledati kroz prste crno-belima.

Drulović će pritom biti na možda još težim mukama, jer je večeras već u prvom poluvremenu morao da zbog povreda iz igre izvede i Darka Brašanca i Marka Jevtovića. Sa onima ranije pomenutima to je već pet ili šest igrača koji čine kostur Partizanove ekipe. I boljim ekipama bi takav hendikep teško pao. Uostalom, da u timu sve funkcioniše Zoran Milinković bi i dalje bio trener.

Početak Ljubinka Drulovića je bio uspešan. Ipak, mnogo je bitnije kakav će biti kraj.


PARTIZAN - JAVOR 3:2 (2:1)
/Ostojić 29, A. Živković 36, Božinov 67  - Dražić 10, Kolaković 92/

Stadion Partizana;
Gledalaca: Oko 4.000;
Sudija: Srđan Obradović (Jagodina);

PARTIZAN (4-2-3-1): Ž. Živković - Vulićevć, Ostojić, Fabrisio, Subić - Jevtović (od 46’ Petrović), Lukić - A. Živković, Brašanac (od 15’ Ninković), Grbić - Božinov (od 75’ Šaponjić);

JAVOR (4-2-3-1): Đogatović - Gajić, Miletić, Crnomarković, Kolaković - Docić, Đokić - Ađuru (od 64’ Švonja), Gafurov (od 69’ Čečarić), Eliomar (od 84’ Josović) - Dražić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaStefan DražićSrbijaFK PartizanMiloš OstojićLjubinko DrulovićJavorAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara