""
""

Bolan povratak FMP posle 2.387 dana! Apić od heroja do tragičara, Zadar slavi, Marinković kao u transu - indeks 41! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.16. | 23:07

Dobre role Džona Boldena i Stefana Lazarevića, ali nedovoljne za veliko iznenađenje na startu

Punih šest godina, odnosno 2.387 dana prošlo je od poslednje utakmice košarkaša FMP-a u Jadranskoj ligi. Bila su to potpuno druga vremena, bio je to i drugačiji FMP, a novi izgled i novi tim kluba iz Železnika može da bude ponosan, uprkos tome što je doživeo bolan poraz od Zadra u dvorani Krešimir Ćosić. I to s minimalnih 78:76, iako je samo sekund ranije Dragan Apić imao slobodna bacanja za pobedu. Ali, ruka mu je zadrhtala. 

Izabrane vesti

Biće to velika škola za talentovanog centra Pantera, doduše bol zbog neispunjenog cilja će ostati, ali Slobodan Klipa može da bude zadovoljan onim što su njegovi puleni pružili protiv jakog tima s hrvatskog primorja.

Bol će proći, igrači FMP sticaće iskustvo, ali ono što će ostati jeste partija karijere krilnog centra Zadra Ivana Marinkovića. Apsolutno nerešiva engima za odbranu Pantera. U minimalnoj pobedi nekadašnji igrač Partizana i Crvene zvezde ostvario je maksimalni učinak - 32 poena (13/15 za dva), osam skokova, sedam iznuđenih prekršaja i indeks korisnosti - 41!

Ozbiljnu košarku igrali su košarkaši dva tima tokom uzbudljivih 40 minuta. Samo trunku više iskustva, pa i sreće, imali su domaći igrači. Jer, onda kada je to najviše bilo potrebno, ponestalo je koncentracije dotad sasvim solidnom Apiću. Utakmicu jeste završio s 13 poena, ali je dva bacanja koja bi verovatno donela pobedu - promašio. Samo nekoliko trenutaka ranije Apiću je možda i odlučujuću blokadu „zalepio“ Boris Barać. On je meč završio s 19 koševa.

Pre pomenute situacije Toni Jelenković je iznudio Čovićev faul pri šutu za tri poena, a s linije penala bio je precizan dva puta. Taj detalj na kraju je presudio, doneo okret rezultata, čime je neutralizovana hladnokrvna reakcija Nikole Žižića i realizacija posle kontranapada. 

S Apićem dobre role imali su Stefan Lazarević s 15 i Džona Bolden s 12 koševa, dok je u finišu utakmice proradio i Filip Čović, pa je na kraju imao po 10 koševa i asistencija. 

No, sve to nije bilo dovoljno za prvu veliku senzaciju već na startu ABA lige. Jer, ipak je Zadar tim koji je ovog leta dosta uložio u tim, dok je FMP ostao veran oprobanom receptu - brdo mladih, talentovanih igrača, uz pomoć iskusnijeg Čovića


ZADAR - FMP 78:76 (13:21, 18:14, 26:25, 21:16)

Dvorana: Krešimir Ćosić
Gledalaca: 3.000

ZADAR: Vladović 2, Jelenković 4, Krajina 2, Jurica, Spaleta, Brzoja 3 (10 as), Marinković 32 (8 sk, 41 ind), Tomas, Barać 19 (8 sk), Vrkić, Mazalin 16 (6 sk)

FMP: Čović 10 (10 as, 6 sk), Ćorović, Davidovac 7 (7 sk), Đerić, Apić 13, Vukasović 6, Lazarević 15 (6 sk), Bursać 2, Šešlija 4, Žižić 5, Kaplanović 2, Bolden 12

(FOTO: Zadar / Zvonko Kucelin)


tagovi

ZadarStefan LazarevićJadranska ligaIvan MarinkovićFMP ŽeleznikDžona BoldenDragan Apić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara