""
""

Bora Cvetković je od Purovića napravio igrača! Ko će sad u Zvezdi da „obradi“ Orlandića?

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.15. | 14:12

Napadač pristigao iz Zete ima slične karekteristike kao momak koji je igrao sa Žigićem u tandemu. Postoji li u Ljutice Bogdana čovek koji će ga izvesti na pravi put?

Postoje niti koje spajaju nekadašnjeg napadača Crvene zvezde Milana Purovića i zimsku akviziciju iz golubovačke Zete Petra Orlandića. I nije samo u pitanju činjenica da su obojica Crnogorci koji su sa oreolom velikih pojačanja stigli u Ljutice Bogdana.

Reč je o napadačima sličnih karakteristika koji bi, bar prema prvom utisku, mogli da imaju sličan put u crveno-belom dresu! Kada je leta 2005. godine zadužio dres Crvene zvezde, Milan Purović je imao već sezonu iza sebe u elitnom rangu, golove kojima je potvrđivao solidan potencijal. Ipak, njegova završna „obrada“ izvedena je na Marakani, pod trenerskim rukopisom prvog pomoćnika Valtera Zenge, nekadašnjeg rasnog golgetera Borislava Cvetkovića.

Izabrane vesti

Čovek koji je svojevremeno uništio Real Madrid provodio je sa visokim napadačem silne sate na pomoćnom terenu Marakane kako bi njegovim prirodnim referencama (visina i snaga) podario nove kvalitete – dobru završnicu, koordinaciju pokreta i snalažljivost. Rezultati su posle šest meseci bili očigledni. Milan Purović je uz Nikolu Žigića bio najbolji strelac šampionskog tima, zbacivši sa leđa negativne komentare o tome kako je Crvena zvezda iz Budućnosti dovela napadača koji se samo odlikuje visinom...

Na dva prvenstvena meča na kojima je dobijao šansu Petar Orlandić  je podsetio na Purovića iz prvih beogradskih dana... Doneo je ekipi Nenada Lalatovića snagu i visinu u samom špicu, demonstrirao sposobnost da veže dvojicu suparničkih štopera, i što je najvažnije pokazao potencijal koji treba „obrađivati. Pitanje je samo ima li u stručnom štabu Nenada Lalatovića čoveka nalik Bori Cvetkoviću.
„Dobro se sećam tog leta 2005. godine. Mnogo vremena sam provodio sa Milanom Purovićem, individualno smo radili na svim elementima koje moderan napadač mora da poseduje. Bio je izuzetno radan, prihvatao je sve što sam mu govorio. I ekspresno je napredovao. Dao je nekoliko važnih golova. Tačno je da je Orlandić podseća na njega. Fizički je strahovit potencijal, a kada u ekipi imate takvog igrača za svakog trenera je to poseban izazov. On je idealan igrač za individualni rad“, poručuje u razgovoru za MOZZART Sport Borislav Cvetković.

Tokom jesenje sezone Orlandić je postigao devet golova za ekipu Zete. Zasad nije uspeo da se upiše u listu strelaca u novom klubu, ali je u Jagodini ostavio više nego povoljan utisak. Crveno-beli su sa Orlandićem u postavi dobili „dubinu“. Istina i protiv Jagodine i protiv Spartaka je promašio ozbiljnu šansu.
„U tim situacijama se videlo da mu nedostaje rutine. Pazite, Orlandić će u ovoj ligi da bude fizički dominantan, samo treba uz pomoć ljudi u klubu da nadogradi kvalitete koje mu je bog podario. U fudbalu, posebno kada su napadači u pitanju, sve se postiže ponavljanjem. On bi svakodnevno morao da radi na završnici, da ostaje posle treninga. Samo tako će potvrditi kvalitet“, jasan je Cvetković.

(Foto Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaPetar OrlandićMilan PurovićEvropaFK Crvena zvezdaBora Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara