"Mbemba postiže prvi gol"
"Mbemba postiže prvi gol"

Borusija posrnula i u Ligi šampiona, Anderleht pobedom nad Galatom osigurao proleće u Evropi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.11.14. | 22:37

Mitrović jednim udarcem pogodio obe stative, promašio čitav fudbal u 100% šansi i sukobio se sa igračem Galatasaraja, fantastična kifla Aleksisa Sančeza

Mbemba postiže prvi golSve je gotovo u grupi D – Arsenal i Borusija iz Dortmunda idu u sledeću fazu, a Anderleht je u direktnom okršaju izbacio Galatasaraj iz Evrope i obezbedio plasman u drugo po važnosti kontinentalno takmičenje. Dvostruki strelac za Belgijance je bio defanzivac Šansel Mbemba, ali je Aleksandar Mitrović bio najzapaženija osoba na terenu – 2:0 (1:0)

Srpski napadač je jednim udarcem pogodio obe stative, ali je imao i neslavne trenutke pošto je posle jedne kontre otresao čuvara, a onda promašio celu loptu.

Izabrane vesti

Mitrović je u nastavku uspeo i da se sukobi sa igračem Galate Aleksom Taljesom te je odbio da se rukuje sa Brazilcem i udario ga po ruci.

Kada nije uspela ofanzivna linija – štoper Mbemba je u 44. minutu odlučio da ostane u protivničkom kaznenom posle kornera te se posle centaršuta bacio na loptu u stilu najboljih špiceva i zakucao loptu iza Fernanda Muslere.

Imao je Mitrogol odličnu priliku i u drugom poluvremenu kada je Muslera uhvatio loptu posle njegovog udarca glavom, a na drugoj strani je uzvratio Burak Jilmaz, ali je njegov šut zatresao prečku. Na scenu je opet stupio Mbemba, pa je posle strahovitog pokušaja Saše Klještana iz slobodnog udarca sa više od 30 metara naleteo na izboksovanu loptu posle intervencije Urugvajca i nogom postavio konačan rezultat. 

Anderleht – Galatasaraj 2:0 (1:0)
/Mbemba 44, 86/
Stadion: Konstan Vanden Štok
Sudija: Ivan Bebek (Hrvatska)

Anderleht (4-2-3-1): Proto – Vanden Bore, Mbemba, Dešaht, Ačempong – Tilemans, Defur(od 46’ Kavaja) – Nahar, Praet(od 84’ Klještan), Konte – Mitrović (od 86’ Cirjak)

Galatasaraj (4-2-3-1): Muslera – Džamdal, Šeđu, Kaja, Teljes – Inan, Melo – Altintop(od 90’ Ezdžal), Snajder, Bruma(od 75’ Bulut) – Jilmaz

Jaja Sanogo proslavlja gol sa navijačima

Borusija iz Dortmunda je katastrofalna u Bundesligi, ali je u Ligi šampiona pokazala u potpunosti drugo lice, ipak Arsenal je u Londonu "pomogao" Milionerima da formu iz domaćeg prvenstva prenesu i u kontinentalno takmičenje – 2:0 (1:0).

Ekipu Jirgena Klopa je šokirao gol Jaje Sanoga već u 73. sekundi meča, a pritom je mladi Francuz svoj prvi gol u takmičarskim utakmicama za Arsenal postigao iz ofsajda posle asistencije Santija Kazorle.

Desetkovanoj nemačkoj ekipi nije pomogla ni podrška 4.000 navijača, a ni trening u londonskom parku ranije jutros, pa su odigrali jednu od lošijih utakmica u ovom takmičenju u prethodnih nekoliko godina.

Demoralizovana i ne toliko motivisana ekipa Borusije je prepustila inicijativu Tobdžijama, a to je umeo da iskoristi – ko drugi? – Aleksis Sančez. Čileanac je u 57. minutu krenuo ka golu, Lukaš Pišček se povlačio ispred omalenog igrača i napravio grešku pošto je usledio neverovatano precizan udarac koji Roman Vajdenfeler nije mogao da dohvati. To je bio i 250. gol Arsenala u Ligi šampiona otkako je Arsen Venger trener.

Klop je pokušao da uzvrati dvostrukom izmenom, ali su Englezi osvojili sva tri boda.

Nemci su već osigurali prolazak u sledeću fazu tako da mogu samo da izgube prvo mesto, ako u sledećem kolu Arsenal pobedi, a Borusija izgubi.

Arsenal - Borusija Dortmund 2:0 (1:0)
/Sanogo 2, 57/
Stadion: Emirati
Sudija: Viktor Kasaji (Mađarska)

Arsenal (4-1-3-2): Martinez - Monreal, Čejmbers, Mertazaker, Gibs - Arteta (od 67’ Flamini)- Kazorla, Ramzi, Okslejd Čemberlen (od 90’ Kempbel)- Sančez , Sanogo(od 79’Podolski)

Borusija Dortmund (4-2-3-1): Vajdenfeler - Pišček, Subotić, Ginter, Šmelcer - Gundogan, Bender – Groskrojc(od 78’ Jojić), Mhitarjan, Obamejan(od 61’ Ramos) – Imobile(od 61’ Kagava)

(FOTO: Action images)


tagovi

Aleksandar MitrovićAleksis SančezAnderlehtArsenalBelgijaBorusija DortmundEngleskaEvropaGalatasarajJaja SanogoLiga šampionaNemackaŠansel MbembaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara