Botevu rade o glavi, Zagorčić sa 42-godišnjakom na golu

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.04.18. | 10:11

Danas se igra revanš meč polufinala bugarskog kupa

Optužbe, saopštenja, kontroverze... Svi preduslovi za revanš meč polufinala bugarskog fudbala su ispunjeni!

Navijački sajt bultras.com izdao je juče nešto pre podneva saopštenje, tvrdeći da se čini sve da Botev na odbrani trofej u najmasovnijem takmičenju. U tekstu se, između ostalog, navodi da je igračima pred susret sa Slavijom prećeno, da "fudbalski razbojnici (čelnici Saveza, prim. aut.)" u poslednje vreme nizom prljavih radnji žele da diskredituju klub iz Plovdiva. Dalje, da je arbitrima rečeno da dele kartone "šakom i kapom", ali i da protivnički igrači povređuju pulene Nikolaja Kirova?!
"Upoznaćemo bugarsku, evropsku i svetsku javnost kroz pismo sa imenima onih koji nanose bol našoj fudbalskoj sceni! Lepo je napraviti račun, jer je vaš plan jasan, ali niko ne može da se ruga Botevu. Mi ćemo kriminalce gurati u rupu! Prijatelji, Botevisti, moramo biti na tribinama i odneti pobedu. Nema nazad, jer iza nas je Botev", ističe se u saopštenju organizovanih navijača Botev Plovdiva.

Izabrane vesti

Nešto ranije, putem zvanične internet prezentacije, oglasio se i Botev, vidno razočaran što su cene ulaznica za tamošnje uslove basnoslovno visokih 20 leva (1.200 dinara).
"Takva odluka je nemoralna i štetna za fudbal", navodi se u saopštenju.

Botev je trijumfovao u prvoj utakmici rezultatom 2:1, ali ne treba zaboraviti ni da je na poslednjih pet mečeva ostao neporažen protiv Slavije (četiri pobede i remi) i sa razlogom ima pravo da se nada finalu. 

Srpski trener na klupi Slavije Zlatomir Zagorčić ima mnogo problema da sastavi ekipu za revanš, budući da prvi golman Antonis Sterjakis i dalje ima hematom u stomaku od sudara na treningu sa jednim od saigrača i gotovo sigurno neće nastupiti danas, baš kao što je to bio slučaj i u porazu od Černog Mora (2:0), kada se povredio i drugi golman Emanuele Đerija. Italijan će propustiti ostatak sezone, što znači da će među stativama stajati 42-godišnji Georgi Petkov, čiju zamenu će činiti golobradi Luka Nakov (17).

Izvesno je da desni bek Sašo Aleksandrov neće moći da pomogne saigračima, pošto je posle povrede dobio i grip, dok je takođe defanzivac Omar Kamis otpušten zbog rasizma. Poput Slavije, i Kanarinci na ovaj meč ulaze posle poraza, s tim da su oni pružili snažan otpor dugogodišnjem (verovatno i budućem) šampionu Ludogorecu od kojeg su izgubili na svom terenu sa 4:2, iako su imali prednost od 1:0 i 2:2 na poluvremenu.

BUGARSKA, KUP - POLUFINALE (REVANŠI)

Utorak
17.30: (2,50) Slavija Sofija (3,15) Botev Plovdiv (2,75) /prvi meč 1:2/
Sreda
17.30: (3,50) Levski Sofija (3,35) CSKA Sofija (2,00) /prvi meč 2:0/

* Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Zlatomir Zagorčićbugarski kupsportsko klađenjeBotev PlovdivSlavija Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara