""
""

Buongiorno Italia: Nije kriv Mihajlović za ovako jadan Milan! Ko bi rekao da najbolji špic Serije A igra na San Siru

Vreme čitanja: 5min | sre. 16.12.15. | 11:56

Sead Kolašinac i Marko Baša u fokusu Rome i Lacija, derbi grada Torina centralna tema današnjih utakmica kupa

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

 Gazeta je objavila intervju sa Sepom Blaterom u kojem se odlazeći predsednik FIFA brani od optužbi za korupciju dok na stranicama milanskog sprotskog dnevnika, ali i Korijerea i Tutosporta veliki prostor zauzimaju utakmice u Kupu Italije i najave mogućih transfera u predstojećem prelaznom roku.

Korijere piše da bi Sead Kolašinac i Marko Baša mogli da se presele u Trigoriju, odnosno Formelo, a da bi Stefana Piolija na klupi mogli da zamene Đovani Trapatoni i Frančesko Gvidolin.

Piše se i sve većoj popularnosti Marcela Brozovića koji je igrom, golovima i heštagom #EpicBrozo postao simbol preporoda Intera i hoda ka 19. tituli prvaka Italije. Nije zaboravljen ni gradski derbi u Torinu u Kupu Italije a ni problemi Miliana. Gazeta je otkrila da je Baka najubojitiji centarfor kad se obračuna odnos šuteva i golova u Seriji A, a Tutosport da nije Mihajlović kriv za posrtanje Milana već uprava koja mu nije obezbedila dovoljno kvalitetne igrače.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Čitaoce Gazete dočekao je jutros na naslovnoj strani nasmejani Sep Blater sa podignutim rukama, koje bi mogle dvostruko da se tumače: predajem se, ali i nisam kriv, majke mi.
Blater: Nisam đavo”,  naslov je intervjua sa predsednikom FIFA koji će se sutra naći pred Etičkim komitetom ogranizacije kojom predsedava da bi odgovorio na teške optužbe za korupciju. 

Blater se u intervju,  uprkos evidentnim dokazima o endemskoj korupciji u FIFA kojom je on orkestrirao godinama,  predstavio kao nevino jagnje, odnosno žrtva zavere:
Napadaju čak i moju familiju, moja unuka je žrtva mobinga u školi. Platini? On je pošten, ali je alergičan na mene”, izjavio je Blater.

Vrlo je verovatno da Blater ne bi bio pod istragom FBI da je dodelio organizaciju Mundijala 2022. godini SAD, ali to ne znači da nije najodgovorniji za duboko ukorenjenu korupciju u Svetskoj kući fudbala.

Ispod zaglavlja Gazeta piše o još jednom trijumfu Intera u ovoj sezoni.
Strašni Inter leti i u Kupu Italije: Palasio, Epik-Brozo, Perišić” naslov je za pobede Mančinijevog tima nad Kaljarijem 3:0.

U podnaslovu se ističe da Nerazuri ne daju popust nikome i ističe se lepota još jednog gola Brozovića koji je sa svojim heštagom #epicbrozo i prepoznatljivom pozom postao pravi hit među navijačima Intera:
„Još jedno remek-delo Hrvata koji je zaludeo web”.

List piše i o čudu koje nije viđeno od 30 godina, odnosno da je jedan tim iz treće lige stigne do četvrt finala Kupa Italije.
Kakvo čudo Alesandrije: posivili Đenovu”, aludira Gazeta na boju dresova tima iz Pjemontea koji je posle Palerma izbacio iz kupa i Đenovu.

Za razliku od drugih zemalja, Italija praktično kažnjava timove iz nižih rangova takmičenja, a privileguje timove Serije A koji igraju na svojim terenima utakmice protiv ekipa iz Serije B i Lege pro (Treće lige), tako da je prava retkost da u završnici Kupa vidimo i drugoligaše a kamoli trećeligaše ili amatare kako se to, s vremena na vreme, dogodi u drugim zemljama.
„Derbi: Juve velikih rezervi, protiv Toroa prostor za Ruganija” najavljuje Gazeta da će večeras protiv Torina u u Kupu Italije  trener Bjankonera Maks Alegri konačno pružiti šansu jednom od najtelantovanijih italijanskih defanzivaca. Pored njega na golu će biti Neto, a Zaza bi trebalo da bude u špicu.

Arigo Saki u autorskom tekstu piše kako Roma i Juve mogu da iznenade Real i Bajern u Ligi šampiona:
„Garsija i Alegri.Potrebno je imati hladnu glavu za Ligu šampiona”.

U dnu strane Gazeta izvlači statistički podatak da je Karlos Baka najubojitiji centarfor u Seriji A, ali da to nije pomoglo mnogo Milanu da se nađe u vrhu tabele:
Odnos broja šuteva i postignutih golova kaže da je Baka najbolji, ali Milan ga koristi vrlo malo”.

U tekstu na unutrašnjim stranama se objašnjava da Mihajlovićev tim dostavlja veoma mali broj upotrebljivih lopti Kolumbijcu.

Na kraju Gazeta najavljuje da će Žoze Murinjo dobiti otkaz ako Čelsi ne pobedi Sanderlend sledećeg vikenda:
„Magični trenutak Normalnog Ranijerija, Posebni Murinjo rizikuje da ne jede panetone”, aludira se na tradicionalni italijanski kolač koji se jede za Božić i u fudbalskom žargonu se često koristi izraz „neće jesti panetone” kada se sumnja da neki trener neće ostati na klupi u kalendarski novoj godini.

CORRIERE DELLO SPORT

“Kolašinac, Roma se kreće”, rimski sportski dnenvik daje kao najvažniju vest nameru Đalorosih da u januaru angažuju fudbalera Šalkea kako bi pojačali defanzivnu liniju. U podnaslovu se još kaže da je Iturbe na putu da pređe u Votford, u transferu vrednom oko 17.000.000 evra i u tu cenu bi bio uključen i povratak Ibarba u Trigoriju.

Garsija se ne šali: Džeko i Salah”, piše Korijere da francuski stručnjak nema nameru da pošalje samo rezerve na teren protiv Specije u Kupu Italije, odnosno da ne potcenjuje italijanskog drugoligaša.
„Ako prođe u četvrtfinale, Roma će igrati sa Alesandrijom”, naglašava list da je put Rome ka polufinalu praktično pretvoren u autoput.

Na naslovnoj strani Korijerea nalazi se još jedan igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji bi mogao da se preseli u januaru u Večni grad. Reč je o Trsteničaninu Marku Baši:
Lacio, Baša je primarni cilj. Pioli je i dalje na vetrometini”.

U podnaslovu piše da su Lotito i Tare u defanzivcu Lila pronašli odgovarajuće pojačanje za Lacio a da su kandidati za klupu Nebeskoplavih, ako Pioli izgubi od Udinezea u Kupu Italije, Trapatoni i Gvidolin.

TUTTOSPORT

“Sve je ovde” , tim naslovom torinski sportski dnevnik najavljuje gradski derbi Bjankonera i Granata u Kupu Italije na stadionu Juventusa. 
“Alegri: Juve, hoću bis. Toro, prečica za Evropu”, u podnaslovu list navodi ciljeve Juventusa i Torina u ovogodišnjem izdanju Kupa Italije, trener Juventusa bi želeo da odbrani trofej osvojen u prošloj sezoni a Torino vidi šansu da kroz kup obezbedi učešnje u Ligi Evrope u sledećoj sezoni.

U vrhu stranice Tutosport veze hvalospeve na račun Intera:
„Sada je ovo penušavi Inter. Kaljari asfaltiran: 3:0”.

Istovremeno, pored tog naslova list veliča uspeh Alesandrije protiv Đenove u Kupu Italije:
„Đenova u mrklom mraku. Alesandrija u delirijumu.”

Tutosport analizira u današnjem izdanju razloge posrtanja Milana u Seriji A i dolazi do interesantog zaključka da nije kriv Mihajlović već klub koji mu nije stavio na raspolaganje top fudbalere:
„Jadni Milan, nijedan od igrača Rosonera ne bi bio starter u timovima koji se bore za Ligu šampiona”.

 Na kraju list najavljuje i protest navijača Real Madrida za nedeljni meč na Bernabeu protiv Rajo Valjekana na koji će doći sa rolnama toalet papira:
„Real: panjoladom protiv Beniteza”.

Piše: Željko Pantelić

Pratite MOZZART i na Vajberu!


tagovi

Željko PantelićTorinoStefano PioliSiniša MihajlovićSerija ASead KolašinacRomaMilanMarko BašaLacioKarlos BakaJuventusItalijaInterEvropaBuongiorno Italia

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara