""
""

Boutrajt nokautirao uspavani Partizan - Parni Valjak sad zavisi od drugih (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.17. | 20:39

Cedevita ubedljiva u derbiju 22. kola Jadranske lige u Zagrebu

Zakuvalo se u borbi za drugo mesto na Jadranu, a Partizan je sam sebi zakomplikovao situaciju. Crno-beli su u derbiju 22. kola Jadranske lige u Zagrebu ubedljivo izgubili od direktnog konkurenta Cedevite sa 79:67 (16:18, 21:12, 22:12, 20:25)  i pali na četvrtu poziciju.

Izabrane vesti

To je crno-belima bio šesto poraz u regionalnom takmičenju, a isti učinak (16-6) imaju i Cedevita i Budućnost. Ipak, dva poraza od Cedevite i dva poraza od Budućnosti znače da Partizan sada gleda u leđima rivalima, mora u poslednja četiri kola da osluškuje njihove rezultate, čeka kiks, i naravno, pobedi u svim svojim preostalim utakmicama. 

A ako se to ne desi, izvesno je da nas čeka srpsko polufinale plej-ofa na Jadranu. 

Loša igra crno-belih, manjak energije, kvalitetnija partija Cedevite, a delom i umor zbog prethodna dva naporna meča (Crvena zvezda i PAOK) glavni su uzroci poraza u Zagrebu.

Sve ono dobro što je radio u trijumfu nad Zvezdom u prošlom kolu, večeras je Partizan propustio da ponovi. Sa ovakvom igrom u Zagrebu, realno gledano, nije ni zaslužio da dođe do šanse da se bori za pobedu.

Partizan je otprilike igrao nekih 12 minuta u hrvatskoj prestonici, sve posle tog uvodnog perioda pripalo je Cedeviti koja je potpuno kontrolisala dešavanja na terenu i maltene, radila šta je htela. Uspeo je domaćin manje-više potpuno da neutrališe udarni Partizanov tandem Novica Veličković-Vil Hečer i to je bilo dovoljno.

Kada je u 31. minutu Marko Arapović pogodio trojku za plus 20 domaćina (62:42), bilo je jasno da Partizanu definitivno sledi potop. I pre toga su crno-beli samo u retkim momentima pokazivali znake života.

Navijači u Zagrebu nisu baš mogli da uživaju u preterano lepoj košarci u  prvom delu utakmice. Oba tima počela su veoma čvrsto u odbrani, ali i nekako stegnuto. Valjda svesni koliko im je ovaj duel važan u borbi za drugo mesto.
Odmah je bilo jasno da će najveće probleme crno-belima zadavati Amerikanac Rajan Boutrajt. Pogađao je iz svih pozicija, sam, sa čuvarem ispred, za dva ili za tri.

Partizan se nekako i držao u igri u prvoj četvrtini zahvaljujući Birčeviću, a potom i kapitenu Veličkoviću. Međutim, kada je Cedevita sredinom druge deonice stala u zonsku odbranu, Partizan se potpuno pogubio u tim trenucima i uprava u toj situaciji hrvatski šampion je prvi put došao do dvocifrene prednosti (36:26).

Istovremeno, videlo se i da kompletna Partizanova centarska trojka u sastavu Majstorović, Koprivica, Luković ne može da se nosi sa visokim igračima Cedevite, pre svega Mirom Bilanom. Takođe, koliko je Partizan bio slab u prvom delu utakmice, svedoči i podatak o čak 11 izgubljenih lopti gostiju.

CEDEVITA - PARTIZAN 79:67 (16:18, 21:12, 22:12, 20:25)

Hala: Dom sportova
Gledalaca: 3.050
Sudije: Matej Boltauzer, Damir Javor i Dragan Kralj

CEDEVITA: Džejms 8, Krušlin 6, Boutrajt 21 (5 sk, 3as), Katić 3, Žganec 10, Musa 2, Bilan 14 (10sk), Šurna, Begić 1, Rogić, Tomas 3, Arapović 11.

PARTIZAN: Ratkovica 6, Vrabac, Marinković 12, Veličković 6, Majstorović 4, Birčević 18 (7sk), Koprivica 5, Andrić 4, Hečer 8, Pot, Gordon 2, Luković.

(FOTO: ABA/Cedevita/Marin Sušić)


tagovi

Stefan BirčevićFK PartizanMiro BilanJadranska ligaAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara