""
""

Božinov se javio iz Kine: Vlahović i Milenković - kakav paket! Dušan je napadač sličan meni, Bleki priča malo, ali radi mnogo

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.17. | 22:00

"Preporučujem obojicu", kaže bugarski napadač

„Dušan Vlahović i Nikola Milenković - kakav paket Fjorentine“.

Izabrane vesti

Nisu na stadionu Artemio Franki zaboravili Valerija Božinova, a ni Valeri Božinov nije ispustio priliku da nahvali dojučerašnje saigrače i Partizanove bisere u razgovoru s lokalnim medijima u Firenci.

Prekaljeni bugarski napadač, odnedavno član kineskog kluba Meižu Keđija, okarakterisao je najavljenu Violinu kupovinu dvojice supertalentovanih momaka iz Humske 1 kao fantastičan potez i najavio da će i navijači u Toskani biti zadovoljni.

Podsetimo, italijanski Skaj nedavno je objavio da Fjorentina ima dogovorenu kupovinu Milenkovića za pet miliona evra i 15 odsto od naredne prodaje, te Vlahovića za 1.500.000 evra i pozajmicu Partizanu. Kao i da bi zvanični dogovor trebalo da padne uskoro, s obzirom da su predstavnici Parnog valjka nedavno boravili u Firenci.
„Bio sam sa obojicom sve do pre deset dana, a svlačionicu smo delili gotovo godinu i po dana. Ako je istina da je Fjorentina dogovorila transfer onda je napravila odličan posao. Partizan je poznat kao klub s izuzetno jakim sektorom za mlade, koji se štancaju svake godine. Vredi uložiti u njih, iako ima još da se radi na njima kasnije“, kaže Božinov i nastavlja:
„Znam da Pantaleo Korvino (sportski direktor Fjorentine prim. aut.) obožava mlade igrače s ovih prostora. Obojica su jako mladi, a već sada poseduju kvalitet“.

A onda su usledile reči hvale za dvojicu mladih igrača.
„Vlahović je napadač nalik meni. Obojicu obožavam. Milenković je bio moj cimer. On je veoma stidljiv i skroman momak, govori jako malo. Kada sam postao njegov cimer video sam da mu je soba u haosu, pa sam morao da ga dovedem u red“, kaže Božinov uz osmeh i nastavlja:
„Rekao sam mu da tako neće moći da radi kada sutra bude saigrač igračima poput Totija i Bufona. Vrlo brzo sam se video da se menja, počeo je da sređuje sobu i doveo se u red. Ima karakter, ne boji se nikog, ali vrlo je skroman i volim kakva je osoba, ali i igrač. Mlad je, kvalitetan i budućnost je pred njim“.

Pored sećanja na vreme kada je nosio ljubičasti dres, Božinov se osvrnuo i na razlog koji je doveo do odlaska u Kinu.
„Kinu sam izabrao jer su mi, pre svega, ponudili ugovor na osam meseci. Novac nije sve, ali je važan, da se ne lažemo. Gledajte, igrao sam u Partizanu gde nisam zarađivao mnogo i igrao Ligu koja je kao stvorena za razvoj mladih igrača. Ja, s 31. godinom, ne mogu baš da zaigram u velikim evropskim klubovima. Ali, nikad ne reci nikad. Želeo sam i da upoznam kinesku kulturu i upoznam se s njihovim fudbalom“.

Paralelno s tim, Bugarin je govorio i o odluci hrvatskog napadača Nikole Kalinića da odbije ponudu kineskog Tijanđina i ne preseli se na Daleki istok.
„Da sam ja igrač Fjorentine i jedan od najboljih u Violi, teško da bih se preselio iz Italije i Firence. Posebno jer znam kakav je grad i koliko je lepo. Osim toga, ako igrate dobro u Italiji, možete da igrate u celom svetu. A ako igrate u Kini videće vas samo tamo. Naravno, tu je i pitanje novca, marketinga, jer se kinesko tržište brzo širi. Svi koji dolaze u Kinu znaju da će dobiti finansijski najbolje ponude. Onakve kakve nigde neće dobiti“.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Valeri BožinovSerija AFK PartizanNikola MilenkovićFjorentinaDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara