Branko Bošković: Izgleda da je Milojević pronašao čarobni štapić

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.12.18. | 13:04

„Svaka mu čast, uspeo je da napravi kolektiv i značajno doprinese stabilizaciji kluba posle turbulentnog perioda. Nadam se da će rukovodstvo imati sluha i, po uzoru na klubove koji su trenutno u samom vrhu svetskog fudbala, zadržati ga na duže staze na mestu šefa stručnog štaba“, kaže nekadašnji vezista crveno-belih

Crvena zvezda je uspesima na međunarodnoj sceni učinila ponosnim sve igrače koji su ostavili trag na stadionu Rajko Mitić. Takav je slučaj i sa Brankom Boškovićem, koji ima samo reči hvale za način na koji crveno-beli funcionišu u poslednje dve sezone.

Bošković je dres Crvene zvezde nosio na 123 utakmice i postigao 30 golova.
"Zvezdaši su ove godine imali priliku da uživaju u evropskom proleću, novoj tituli i Ligi šampiona, šta dodati na sve to? Kapa dole svima u klubu za ostvareno, generacija su od 1991. i Barija koja je napravila najveći pomak i uspeh. Sve čestitke igračima, stručnom štabu i rukovodstvu, želim im i da se u godini pred nama dodatno pojačaju, pripreme za nove izazove i nastave da nižu uspehe", rekao je Bošković.

Izabrane vesti

Posebne zasluge pripadaju Vladanu Milojeviću.
"Mnogi treneri govore kako nemaju čarobni štapić, ali izgleda da ga je Milojević pronašao. Svaka mu čast, uspeo je da napravi kolektiv i značajno doprinese stabilizaciji kluba posle turbulentnog perioda. Nadam se da će rukovodstvo imati sluha i, po uzoru na klubove koji su trenutno u samom vrhu svetskog fudbala, zadržati ga na duže staze na mestu šefa stručnog štaba. Vratio je klub na ispravan put, obezbedio igračima neophodan mir za rad i rezultatima sasvim zasluženo stekao podršku publik".

Bošković u dresu Crvene zvezde

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona i četiri boda osvojena u susretima sa Napolijem i Liverpulom imaju višestruki značaj.
"Zvezda je vratila ugled i paralelno prezentovala Srbiju u pravom svetlu. Ponovo igrači sanjaju crveno-beli dres, a iz Ljutice Bogdana fudbaleri odlze u odlične klubove. Klub je odradio veoma težak posao, malo ko je očekivao ovakav epilog, a uspesi u nizu ostvareni u poslednjih godinu i po dana uzrokovali su povratak na evropsku fudbalsku mapu zbog čega sam posebno srećan".

Bošković nije propustio ni da pohvali rad sportskog sektora.
"Evidentno je da se radi temeljno. Igrači se pažljivo skautiraju i biraju. Ne kupuje se preko noći. Sve je sinhrono, prodaja afirmisanih igrača, dovođenje kvalitetnih pojačanja i razvoj mladih fudbalera. Ovaj tim ima perspektivu, sastavljen je od igrača koji su u najboljim godinama, a podrška su im mladi fudbaleri koji nadolaze. Simić je vrlo dobar igrač, Joveljić ima neverovatan potencijal, a tu su i igrači koji su predstavljali kostur tima na čelu sa Savićem koji je izrastao u lidera generacije. Nadam se da će nastaviti da beleže odlične rezultate i u 2019. godini i da će na tam putu afirmisati još pregršt talenata", poručio je bivši vezista Crvene zvezde.

Foto: Star Sport


tagovi

Vladan MilojevićBranko Boskovic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara