"Lovernj i Braun"
"Lovernj i Braun"

Braun i Lovernj definitivno neće osetiti atmosferu Kupa Radivoja Koraća

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.02.13. | 16:46

Zbog oštrog pravilnika Košarkaškog saveza Srbije, prema kojem svaki tim u domaćem takmičenju može da ima maksimalno četvoricu stranaca, centar Crvene zvezde i krilni centar Partizana nisu prijavljeni za predstojeće takmičenje, koji se igra od četvrtka do nedelje u hali Jezero u Kragujevcu

Lovernj i Braun

Iako Košarkaški savez Srbije u svom pravilniku ističe da svaki tim u domaćim takmičenjima može da ima maksimalno četvoricu stranaca, čelnici kragujevačkog Radničkog pokušaće da registruju svih šest stranaca za predstojeći Kup Radivoja Koraća, dok su večiti rivali već odlučili da ne povedu Eltona Brauna i Žofrija Lovernja.

Izabrane vesti

Trener Crvene zvezde Telekom Vlada Vukoičić je već izabrao centra Brauna kao „višak“ u timu, s obzirom da Amerikanac u poslednje vreme pruža nešto slabije partije i da se od završetka prvog dela sezone pominje njegov odlazak sa Malog Kalemegdana, dok će Demarkus Nelson, Predrag Samardžinski, Majkl Skot i Boris Savović biti u timu.

S druge strane, trener Partizana mt:s Duško Vujošević nije imao većih problema da donese odluku o tome ko neće ići. S obzirom da crno-beli imaju pet stranaca, a da je mladi Lovernj tek stigao u klub i na parketu proveo samo 39 minuta u pet utakmica, on će propustiti završnicu Kupa. Za razliku od Francuza, u Kragujevac će ići Nemanja Gordić, Davis Bertans, Dru Gordon i Leo Vesterman.

Međutim, kao što je već pomenuto, čelnici Radničkog žele da istraju u nameri da registruju sve strance u timu, a među njima su: Aleksandar Ćapin, Teriko Vajt, Stiven Marković, Brajan Emening, Miloš Borisov i Kajl Vizer. Ratko Varda i Mark Vortington su povređeni, tako da svakako neće moći da igraju na svom terenu.

Podsetimo, u završnici Kupa Radivoja Koraća, koji se igra od četvrtka do nedelje, se, pored pomenutih ekipa nalaze i Mega Vizura, Vršac, Sloboda, Metalac i Vojvodina.

Komplet karata za svih sedam utakmica Kupa koštaće 1.800 dinara i moći će da se kupe jedino na blagajnama hale Jezero. Pri kupovini karte treba podneti fotokopiju lične karte, a jedna osoba može kupiti najviše četiri karte.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Radnički BKKFK Crvena zvezdaElton BraunEvropaFK PartizanRadnički NišSrbijaŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara