""
""

Prokletstvo bele tačke na Kopa Americi: Paragvaj opet poslao Brazil kući posle penala! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.15. | 08:21

Heroj nacije u Paragvaju postao je napadač Derlis Gonzales koji je u 72. minutu iz jedanaesterca doneo izjednačenje posle igranja rukom Tijaga Silve, a zatim pogodio i odlučujući udarac u penal seriji za pobedu od 4:3

Brazilci su majstori fudbala, ali kada je u pitanju izvođenje penala u novijoj istoriji, bolje da im ne pominjete belu tačku. Karioke su eliminisane u četvrtfinalu Kopa Amerike, a njihov dželat, kao i pre četiri godine u istoj fazi takmičenja ponovo je bio hrabri i srećni Paragvaj.

Izabrane vesti

Posle 90 minuta duela na stadionu u Konsepsionu rezultat je bio 1:1, a Paragvajci su na penale slavili sa 4:3 i doneli mnogo muke navijačima petostrukog prvaka sveta, ali i selektoru Karioka Karlosu Dungi.

Još jednom se pokazalo, kao i na Mundijalu prošle godine, da kad nema Nejmara, ni Brazil nema mnogo čemu da se nada kada je sa druge strane ozbiljan i organizovan rival.

Heroj nacije u Paragvaju postao je napadač Derlis Gonzales koji je u 72. minutu iz jedanaesterca doneo izjednačenje posle igranja rukom Tijaga Silve, a zatim je pogodio i odlučujući udarac u penal seriji.

Kod brazilske ekipe penale su gotovo katastrofalno izveli Everton Ribeiro i novo pojačanje Bajerna Daglas Kosta i tako gurnuli Karioke ka porazu.

Nervozan je bio i Roke Santa Kruz koji je umesto u gol, loptu poslao iznad prečke, ali je već u sledećoj seriji Gonzales doneo veliko slavlje navijačima Paragvaja.
“Ne postoje rečima kojima mogu da opišem šta sam osećao kad sam posle meča video saigrače kako plaču od sreće. Niko nije verovao u nas kad smo došli na turniru, ali mi smo ujedinjeni kao ekipa i nećemo ovde da se zaustavimo“, rekao je Gonzales novinarima posle meča.

Brazilci su dobro počeli utakmicu i poveli već u 15. minutu preko Robinja, kojem je to bio 29. pogodak u dresu nacionalnog tima.

Ipak, taj pogodak je probudio Paragvajce koji su krenuli hrabro u napade, ali su tek u drugom poluvremenu uspeli da se u potpunosti oslobode pritiska Brazila.

Selektor Brazila Karlos Dunga pokušao je posle meča da nađe i neke pozitivne stvari u ovom porazu.
“Ovo je neka vrsta pripreme za sledeći Mundijal i dobro iskustvo za sve nas. Naravno da bi svi voleli da smo pobedili, ali naučili smo važnu lekciju“, poručio je Dunga navijačima.

Protivnik selekcije Paragvaja u polufinalu Kopa Amerike biće Argentina, a u drugom meču sastaće se domaćin Čile i Peru.

(FOTO: Action Images)  


tagovi

Tijago SilvaRobinjoParagvajmeđunarodni fudbalkopa amerika2015Karlos DungaDerlis GonzalesDaglas KostaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara