Brejdi - Rivers 7:0! Nastavak ili prekid tradicije

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.01.19. | 13:22

Kvoterbek Los Anđeles Čardžersa suočava se sa užasnom tradicijom protiv legendarnog asa i Nju Inglanda. Petriotsi ove sezone ne znaju za poraz na svom stadionu u Foksborou

Šlager druge runde plej-ofa – duel Nju Inglanda i Los Anđeles Čardžersa na Foksborou. Amerika je na nogama. Boston i okolina su zdušno uz četu Bila Beličika, ostatak zemlje čeka “skalp” omraženih Petriotsa. Da li je došao trenutka da padne imperija?

Ako gledamo statistiku, onda je poražavajuća za Čardžerse i njihovog vođu Filipa Riversa. U 15-godišnjoj karijeri kvoterbek tima iz Los Anđelesa nikada nije pobedio kolegu na suprotnoj strani Toma Brejdija. Sedam mečeva, sedam poraza. Ipak, Rivers ima jedan trijumf protiv Nju Inglanda, ali to je bilo u sezoni koju je Brejdi, osvajač pet titula, propustio zbog teške povrede kolena. Tada je slavnu franšizu predvodio Met Kasel.
Uzbuđen sam što ću igrati opet protiv najboljeg kvoterbeka svih vremena. Ukazuje mi se šansa da ga dobijem na njegovom terenu, da se revanširam za poraz pre 11 godina u plej-ofu”, rekao je Rivers.

Izabrane vesti

Još jedan podatak ne ide u prilog gostima iz Kalifornije. Nju Ingland je ove sezone čak pet puta poražen, ali nijednom na svom stadionu Žilet u Foksborou. Petriotsi su jedina ekipa u ligi koja ima svih osam pobeda kod kuće u ovom šampionatu.

Ali, sa druge strane, Čardžersi su sva četiri poraza u sezoni ostvarili u svom gradu u kojem su tek drugu godinu posle selidbe iz San Dijega. Tri puta na svom terenu su poklekli, a jednom na Koloseumu protiv gradskog rivala Remsa. Osam trijumfa na strani, tim iz Kalifornije ne gubi van Los Anđelesa.

Tradicija kaže – Nju Ingland, ali mnogi analitičari “preko bare” govore da Čardžersi imaju najkompletniji roster u ligi, izbalansiran i napad i odbranu. Prošle nedelje, ekipa iz Los Anđelesa je pobedila Baltimor zahvaljući sjajnoj igri u defanzivi. Briljirali su Melvin Ingram i Džoe Bosa. Čardžersi imaju najbolju ekipu u poslednjoj deceniji. Da li je vreme da dođu, za početak, do finala AFC-a i duela sledeće nedelje na Erouhedu protiv Kanzasa, koji je bio bolji od Indijanapolisa sa 31:13?

Petriotsi nisu briljirali ove sezone, ali zna se da je četa Bila Beličika skoro nepobediva na svom stadionu u plej-ofu. U eri Toma Brejdija i iskusnog stručnjaka, koja traje skoro dve decenije, samo su Njujork Džetsi i Baltimor pobedili Petriotse na njihovom terenu. Nju Ingland je taj poslednji poraz na svom stadionu doživeo pre šest godina kada su Rejvensi slavili u finalu AFC-a.

Ove godine, Nju Ingland je ranjiv, nije to mašinerije koja gazi kao ranije. Ali, sedam dana više odmora su imali Petriotsi, da spreme pobedničku taktiku protiv razigranih Čardžersa. Brejdi ima problema sa hvatačkim opcijama. Rob Gronkovski, najdominatniji igrač lige, bio je više povređen nego što je igrao, Džulijan Edelman nije bio ni bleda senka posle teške povrede koja ga je godinu dana odvojila od terena. I kontroverzni Džoš “Fleš” Gordon, taman kad se uklopio u tim, počeo da opravdava epitet talentovanog risivera, opet je suspendovan od lige zbog greha iz lude prošlosti (droga, nasilje, oružje).

Zato ove sezone igra trčanje funkcioniše kod tima iz Bostona. Ofanzivni koordinator Džoš Mekdenijels koristi čak trojicu – Sonija Mišela, Džejmsa Vajta i Reksa Burkheda, a po potrebi i pant riterner Kordarel Paterson može da nosi loptu. Tu je ključ pobede domaćina – igra po zemlji. Poslednji put ova dva tima su igrala krajem oktobra 2017. godine kada je Nju Ingland na svom terenu slavio 21:13.

Gosti imaju problema sa povredom prvog trkača tima Melvina Gordona. Prošle nedelje u Baltimoru je povredio koleno. Očekuje se da zaigra, ali nije 100 odsto spreman. Ono što je još jedna prednost domaćina je hladan i vetrovit Boston u ovo doba godine, za razliku od tople Kalifornije na koju su navikli Čardžersi.

Domaćin je bliži pobedi. Tas na vagi preteže na stranu Nju Inglanda.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 19:05 9508 NFLPF New England - LA Chargers h 1 (-4.5) 1,90
Ukupna kvota1,90

NFL – PLEJ-OF (ČETVRTFINALE)

Subota
Kanzas - Indijanapolis 31:13 (14:0, 10:7, 0:0, 7:6)

Nedelja
Los Anđeles Rems - Dalas 30:22 (3:7, 17:0, 3:8, 7:7)

19.05: (1,55) Nju Ingland (14,0) Los Anđeles Čardžers (2,70)
22.40: (1,25) Nju Orleans (15,0) Filadelfija (4,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

NFLTom BrejdiBil BeličikNju Ingland PetriotsLos Anđeles ČardžersFilip Rivers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara