"Luka i Brežančić"
"Luka i Brežančić"

Brežančić pred Partizan: Kada sam ja bio tamo, bili su bolji i iskusniji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.03.15. | 16:45

Nenad Mirosavljević je, takođe, ukupno godinu dana u dva navrata branio boje sledećeg Čukinog rivala u Superligi

Luka i BrežančićKada se u nedelju Čukarički i Partizan sastanu na Banovom Brdu, dva čoveka će imati poseban motiv na terenu. Rajko Brežančić je Partizanovo dete, izdanak njegove poznate škole, dok je Nenad Mirosavljević ukupno godinu dana branio boje crno-bele ekipe.
"Očekuje nas, iskreno se nadam, zanimljiva utakmica, koja nosi epitet derbija kola, što pokazuje i pozicija na tabeli. Odlična su ekipa, šta pričati o njima. Spremamo se kao za svaku drugu utakmicu koju igramo na našem stadionu. Partizan je favorit, u usponu je forme, međutim i mi imamo naše šanse, kao i pravo na nadu. Sigurno nećemo izaći sa belom zastavom, već ćemo se nadigravati, pa neka pobedi bolji", istakao je Nenad Mirosavljević.

On u poslednje vreme igra dosta dobro, čak je protiv Voždovca u Kupu bio strelac jedina dva pogotka na meču.
"Zadovoljan sam formom. Pre svega sam zadovoljan jer smo ostvarili izuzetan rezultat u prvoj utakmici kupa. Međutim, tu utakmicu sa Voždovcem smo zaboravili i okrenuli se narednoj. Zadovoljan sam, moj zadatak je da postižem golove. Voleo bih i da ovu utakmicu sa Partizanom bude isti rezultat, a drugi strelci. Ne bih imao ništa protiv", skroman je. 

Izabrane vesti

Čukarički, kao i neki drugi timovi se sve više približavaju dvojcu koji vlada srpskim fudbalom još od 1998. godine.
"Prvo mesto na tabeli dovoljno govori o njihovoj snazi. Mislim da se u poslednje vreme dosta smanjila razlika između Partizana, Zvezde i ostalih. I u prva dva kola smo to videli, ali su dva poslednja meča dobili. Imamo priliku da u nedelju dokažemo da smo vrlo blizu. Ne bih nikoga da izdvajam iz njihovog tima, imaju mnogo dobrih igrača koji mogu da reše meč: Drinčića, Babovića, Kojića, uvek ima ko da iskoči", dodao je bivši napadač kiparskog Apoela, koji je u njegovom dresu postigao jedan gol u kvalifikacijama za Ligu šampiona upravo nedeljnom Čukinom rivalu.

Rajko Brežančić zna koje kvalitete poseduje ekipa Marka Nikolića, ali isto tako zna i mane. On je u Partizanu proveo celo detinjstvo, a za prvi tim je u Superligi odigrao deset mečeva, bez ijednog postignutog gola.
"Sve što znam sam naučio u njihovoj školi. Ali, da se ne uvrede ovi igrači što sada igraju, kada sam ja bio u Partizanu, bila je bolja i iskusnija ekipa, ali i ovi momci što su sada tu, zaslužuju tu da budu. Šta bude u nedelju biće. Biće otvorena utakmica, napadačka. Za ovakav meč svako od nas živi. Nećemo izaći sa belom zastavom, imamo dogovor iz svlačionice, daćemo svoj maksimum, pa neka bolji pobedi", rekao je.

On se uzda isključivo u kvalitete svoje ekipe, a kao i Mirosavljević, ovaj meč vidi kao i svaki drugi.
"Koga se plašim. Pa ne plašim se nikog, pravo da vam kažem. Zaista ne znam ko je najopasniji njihov igrač, analiziraćemo, pa ćemo da vidimo".

Karte za derbi kola Superlige će biti puštene u prodaju od 11 do 17 časova u subotu i nedelju.

(FOTO: Action images)


tagovi

SuperligaSrbijaRajko BrežančićNenad MirosavljevićEvropaČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara