"Klaudio Tafarel "
"Klaudio Tafarel "

Brutalno iskreni Tafarel: Turci, lenji ste!

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.01.15. | 16:27

Legendarni Brazilac kaže i da je Arda Turan u otadžbini “hvatao krivine“ jer mu se moglo

Klaudio Tafarel Trener golmana u Galatasaraju Klaudio Tafarel bez dlake na jeziku. To što radi u Turskoj ne smeta mu da domaćinima saspe surovu istinu u lice. A prema mišljenju legendarnog Brazilca ona kaže da su Turci prosto previše lenji da bi igrali vrhunski fudbal.
"Turski igrači moraju da shvate da je neophodno da treniraju mnogo više. Uzmite Ardu Turana za primer. Ovde je igrao u sporijem ritmu, ali mu se moglo. Provlačio se iako je veći deo utakmice šetao po terenu. Ali kada je otišao u Španiju morao je da napreduje kako bi bio konkurentan tamošnjim igračima. Pristup mu se promenio. Bio je to poziv na buđenje", kaže Tafarel u intervjuu za Aksijon.

I teško da će mu iko zameriti s obzirom na to kakav ugled ima u Istanbulu. Kao igrač je bio prvak, osvajao turski Kup, UEFA Kup i UEFA Superkup, trener je još od 2011. Direktan pristup sigurno je delom zaslužan za takav imidž.

Izabrane vesti

Ardi Turanu je recimo zamerano zbog toga što je voleo da hvata krivine pre no što je 2011. za 15.000.000 otišao u Atletiko. Ali se i njemu gledalo kroz prste. Prosto – bio je toliko dobar. A koliko je zaista dobar videlo se ipak tek kada je završio u Madridu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

TurskaSuper ligKlaudio TafarelGalatasarajEvropaAtletiko MadridArda Turan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara