Buđenje: Evo ga San Antonio - Parker 23, Bertans 17! Košarka na -ić - Nikola, Bojan, Jusuf (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.03.18. | 08:54

Leri Nens junior blistao u Klivlendu, Boston lako slavio u Čikagu

Konačno San Antonio! Užasan mesec je iza Sparsa, samo dvaput su pobedili u februaru, usput nanizali četiri poraza na domaćem parketu, pali su na tabeli Zapada, čak ugrozili plasman u plej-of, ali suviše je to ozbiljan klub da bi dozvolio još jedno posrtanje, pa je u AT&T centu savladao najlošiju ekipu svoje konkerencije, Memfis - 100:98.

Sastav Grega Popoviča do trijumfa je predvodio probuđeni Toni Parker. Od njega se i očekivalo da preuzme odgovornost, uradio je to na sjajan način, postigavši 23 poena (šut iz igre deset od 14) što mu je, uz četiri asistencije, najbolji košgeterski učinak od početka sezone. Domaćina je pod košem rasuturio Mark Gasol (23 poena, deset skokova), pošto je dobio obračun (Pau Gasol ubacio samo dva poena), ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi spoljna linija San Antonija.

Izabrane vesti

Nekadašnji igrač Partizana, Davis Bertans postigao je 17 poena i uz Parkera bio najzaslužniji za slavlje. Pogodio je samo jednu trojku iz pet pokušaja, ali je zato triput zakucao, jednom na lob pas Kajla Andersona iz auta...

Posle samo jedne pobede u Ohaju na poslednjih sedam utakmica, znake života pokazao je i vicešampionski tim Klivlenda.

Kavalirsi su ubedljivo tukli Detroit (112:90) uz standardno dobru partiju Lebrona Džejmsa (31 poen, po sedam skokova i asistencija), međutim, zvezda večeri bio je Leri Nens juniors, zahvaljujući dabl-dabl učinku od 22 poena i 15 skokova što mu je rekord karijere. Sve to u svojoj prvoj utakmici kao starter za Kavse.

Klivlend je i dalje treći na Istoku, a ispred njega je Boston, koji je bez prve zvezde - Kajrija Irvinga - lako savladao Čikago u gostima (105:89).

Do pete pobede u poslednjih šest utakmica Seltikse je predvodio Džejlen Braun (21 poen), a pratili su ga Džejson Tejtum (14), Al Horford i Teri Rozir (po 13).

Odlične učinke imali su i košarkaši sa prostora bivše Jugoslavije. Hrvat Bojan Bogdanović je izjednačio rekord sezone (29 poena, pet trojki iz sedam pokušaja) i doveo Indijanu do treće uzastopne pobede, vredne ostanka na četvrtoj poziciji tabele Istočne konferencije.

Crnogorac Nikola Vučević opet je bio najbolji u dresu Orlanda (15 poena, 12 skokova), ali nije uspeo da zaustavi zahuktalu Jutu.

I Jusuf Nurkić je imao dabl-dabl učinak (16 poena, 16 skokova), ali ipak nije bio prva zvezda Portlanda koji je na krilima spektakularnog Damijana Lilarda (39) slavio protiv Lejkersa u Stejpls centru.

NBA LIGA, REZULTATI

Klivlend - Detroit 112:90
/Džejms 31 - Grifin 25/

Indijana - Milvoki 92:89
/Bogdanović 29 - Bledšo 26/

Majami - Finiks 125:103
/Vajtsajt 24 - Buker 31/

Čikago - Boston 89:105
/Valentin 20 - Braun 21/

San Antonio - Memfis 100:98
/Parker 23 - Gasol 23/

Juta - Orlando 94:80
/Gober 21 - Vučević 15/

Los Anđeles Lejkers - Portland 103:108
/Rendl 21 - Lilard 39/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

 

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

FOTO: Action images


tagovi

Davis BertansSan AntonioToni ParkerJusuf NurkićBojan BogdanovićNikola Vučević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara