Bundes Arsenal: Papa je treći! Mislintat pravi koloniju iz Dortmunda

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.07.18. | 18:30

Sokratis potpisao do juna 2021.

Prividnu tišinu prelaznog roka, prouzorokovanu Mundijalom u Rusiji, s vremena na vreme prekida odjek topova iz Londona. Ovog popodneva čuli su se opet. Do Dortmunda, pošto je Arsenal ozvaničio saradnju sa Sokratisom Papastatopulosom.

Grčki reprezentativac stigao je iz Borusije, s kojim je imao još godinu dana ugovora, za obeštećenje od 19.000.000 evra. Potpisao je do juna 2021, uz opciju da tog leta ili pre – budu li obe strane zadovoljne – produži na još jednu sezonu. Izabrao je da na poleđini dresa nosi „peticu“ i tako je postao treće pojačanje Tobdžija pod komandom Unaja Emerija, posle desnog beka Stefana Lihtštajnera (bez obeštećenja) i golmana Bernda Lena iz Leverkuzena (25.000.000 evra).

Izabrane vesti

Preciznije, Sokratis je na Emirate stigao zahvaljujći Svenu Mislintatu, od prošle godine šefu službe za dovođenje igrača slavnog kluba. Isti čovek ga je doveo u Dortmund iz Verdera pre pet leta, a onda u prvoj sezoni u Arsenalu se postarao da potpišu i Pjer Emerik Obamejan i Henrik Mhitarijannekadšanji Papastatopulosovi saigrači sa Vestfalena – što bi trebalo 30-godišnjem štoperu da olakša prilagođavanje na novu sredinu. Osim toga, Emeri u sastavu ima još Mesuta Ozila, Škordana Mustafija, pa Seada Kolašinca (jeste reprezentativac BiH, ali ima germansku radnu etiku), pomenutog Bernda Lena, pa švajcarske reprezentativce Džaku i Lihtštajnera, što sugeriše da će od naredne sezone nemački biti dominantan jezik u svlalčionici Arsenala, iako je Papa Grk, ali je sedam godina proveo u Bundesligi.

A kakva će biti igra pod Unajem Emerijem? Ostaje da se vidi. Prelazni rok maltene završen na vreme obećava. Čeka se još samo da posle Mundijala stigne urugvajski vezista Lukas Toreira iz Sampdorije, pa da počne nova era. Bez Arsena Vengera na klupi.

FOTO: Twitter/Arsenal


tagovi

Sokratis PapastatopulosLetnji prelazni rok 2018Sven Mislintat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara